Stefan 21 år

Hej! Jag gick ut det naturvetenskapliga programmet sommaren 2015 med ett studiebevis och väldigt många F då jag nästintill slutade att komma till skolan sista året. Jag har detta år läst Komvux men vet inte om jag har gjort det enligt rätt procedur. Jag vill komplettera för att få ett gymnasieexamen och kommer visa hur mina betyg såg ut från då jag gick ut gymnasiet och sedan de ämnena jag klarat av på komvux. Jag fick 1800 poäng av 2500, då är gymnasiearbetet inräknat som jag klarade av. Ordningen kommer att gå från godkända till icke godkända ämnen.


Gymnasiet: 1800(med gymnasiearbete) poäng av 2500 poäng


Biologi 1 


Engelska 5                     


Engelska 6


Entreprenörskap


Fysik 1a  150 poäng


Historia 1b


Idrott och hälsa 1


Idrott och hälsa 1 - speicalisering 100 poäng


Idrott och hälsa 2 - specialisering 100 poäng


Matematik 1c


Matematik 2c


Matematik 3c


Moderna språk 3


Religionskunskap 1 50 poäng


Svenska 1


Svenska 2


Svenska 3


Gymnasiearbete NA 


ICKE GODKÄNDA 700 poäng


Biologi 2


Engelska 7 (godkänt efter komvux)


Fysik 2


Kemi 1


Matematik 4


Moderna språk 1 (som valdes istället för kemi 2)


Samhällskunskap 1b (godkänt efter komvux)


EFTER KOMVUX 2017 500 poäng


Engelska 7


Samhällskunskap 1b


Geografi 1


Psykologi 1 50 poäng


Filosofi 1 50 poäng


Sociologi 1 


Då har jag 2300 (1800+500) poäng nu, men idrott och hälsa räknas ju inte med efter jan 2017. Betyder det även att specialiseringarna inom idrott och hälsa försvinner också? Skulle vara jätte tacksam om ni kunde svara på hur många poäng jag har som räknas och behöver ytterligare för gymnasieexamen och om jag behöver något som saknas.


Stort tack på förhand

1 Svar

Liselotte Johansson SYV på FrågaSYV

hej, övriga kurser i Idrott, förutom Idrott och hälsa 1, får, enligt vad vi vet - ingå i Examensbevis från Komvux.
Du måste göra Planering av examensbevis med SYV på komvux i den kommunen där du ska ta ut ditt examensbevis.
Du kan inte själv, på egen hand, sätta ihop ditt examensbevis; det är bli fel... och rektor på komvux kommer i så fall ej skriva under ditt examensbevis.
Många ggr gäller det Rektors beslut - vad det gäller kurssammansättning i examensbeviset.

Har du gjort planering med syv på komvux mot examensbevis? i så fall bör du följa den planeringen.

Vänligen

L. :)

Eftersom du - om jag förstår det rätt - har godkänt betyg i gymnasiearbete inom Naturkunskap - då vill du läsa mot examensbevis i Naturvetenskapsprogrammet. Stämmer det?

Idrott och hälsa 1 - kan du inte ta med in i examensbevis från komvux.
För övrigt, så måste innehåll i ditt examensbevis från komvux Efterlikna NA-programmets upplägg på gymnasietskolan, så mycket som möjligt.
Se gärna - https://www.gymnasieguiden.se/program/NA/programplan/Programplan_NA.pdf - alla kurser inom gymnasiegemensamma ämnen måste finnas med; av de övriga poängen måste Minst hälften vara kurser som Får läsas på NA-programmet; resten får vara vilka kurser som helst, men helst ska man försöka efterlikna NA-programmet på gymnasiet så mycket man kan.

 

Så vitt jag kan se, så alla kurser, i vilka du har godkända betyg i, har du ej läst "i onödan" /förutom då Id-och-hälsa 1/. Jag tror du ska kunna ta in alla dina kurser, förutom ID-ochHälsa 1 in i ditt examensbevis från komvux. Men det är Rektor på komvux som beslutar.

Läs alla kommentarer
  • Anna Jag tycker du har bra (passande) upplägg och jag ser inga hinder för dig att ta ut examensbeviset, utifrån den info som du har uppgett i din fråga och komment. - men för säkerhets skull är det bra att höra med SYV-en på komvux. Rektor kontaktas /vid behov/ av SYV-en på komvux; då rektorer är mycket upptagna och ej - tyvärr - vanligtvis har tid att svara på frågor från de enskilda studierande. Ha det bäst och lycka till med dina studier, ditt examensbevis och med allt annat! :)
  • Stefan Super, då gör jag så! Tack så mycket och detsamma! :)
  • Julia Vi på Fråga SYV är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till med dina studier! *L* Du får också gärna Gilla oss på https://m.facebook.com/fragasyv.se/ - om du vill.