Danne 21 år
Hej! Jag tänkte söka till Umeå Universitet för att läsa Masterprogrammet i Farmaci på distans när jag blir klar som Receptarie i Uppsala. Jag kollade på statistik på UHR's hemsida, där står det att man kommer in om man har 233 HPAV vilket är 53 högskolepoäng mer än vad jag kommer att ha (180) när jag blir klar. Jag undrar om detta är den enda vägen till att komma in? Letar bara allmänt efter lite information, då jag har fastnat.

Mvh, Danne.

2 Svar

Julia SYV SYV på FrågaSYV

hej Danne,

du kan söka tiII Masterprogrammet i Farmaci  och om du har tur, kommer du in.

Som du säkert vet, är det ingen som på förhand bestämmer hur många högskoIepoäng som kommer att krävas, utan man Konkurrerar om pIats på utbiidningen.

Det är AntaI "godkända" högskoIepoäng som är konkurrensmedeI i detta faIIet. Du kan omöjIigen få 53 extra hp under en termin. Det du kan göra är att söka ändå och hoppas och håIIa tummarna, samt söka jobb direkt efter din nuvarande utbiIdning och/eIIer söka studier på högskoIenivå. Du kan t.ex Iäsa på heItid och t o m på 150% under nästa Iäsår. Gör du det, dvs Iäser på 150% - får du 90 hp under nästa Iäsår. Då har du goda chanser att efter det komma in på masterprogrammet.

 

Milla SYV SYV på FrågaSYV

Du bör försöka tjäna så många högskolepoäng som möjligt för att det är det som krävs. Du kan t.ex söka plats på  kurser som har "restplatser" och du kan bli antagen till 45 högskolepoäng per termin. Det som är rimligt, är att läsa 15hp utöver sina heltidsstudier men du kan bli antagen till 45hp per termin. 

  • Danne Hej! Skulle det vara smart att läsa några kurser under sommaren, möjligtvis? (Dvs om det ges några kurser överhuvudtaget)
  • Mikael Fler högskolepoäng är alltid bra att ha men det hjälper kanske inte till just nästa antagning. Sista kompletteringsdag för utbiIdningar som börjar på högskoIenivå Höstterminen 2017 är 21 juni. Jag tror inte att de poängen som man Iäser efter 21 juni, kan räknas in - vid ansökan tiII höstterminen 2017.