Moa 21 år
  Hej!
  Jag har f i både matte 2B och engelska 6 och har nu sökt in på högskolan. Jag vet att man måste ha godkänt i engelska 6 och jag pluggar nu upp båda ämnena.

  Men min fråga är om jag nu får godkänt i dessa ämnen, har jag mindre chans att komma in nu där de står på ”papper” att jag har i f i ämnet? För jag kommer förmodligen som det ser ur nu klara kurserna.

  Går för övrigt ekonomi och ska göra högskoleprovet också.

  Tack på förhand :)

  • Julia Läser du fortfarande på gymnasiet eller läser du på komvux?
  • Moa Jag läser på gymnasiet

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Moa,
  om du fortfarande läser på gymnasiet och får godkända betyg i kurserna, i vilka du förut fick F - kommer det inte synas någonstans, eftersom det i ditt examensbevis /eller studiebevis/ kommer att stå det högre betyget.
  Om du förut fick Studiebevis från gymnasiet och nu läser på komvux - kommer du få ut Examensbevis, i fall du klarar godkänt betyg i eng 6 (utan godkänt i eng 6 kan du inte få grundläggande behörighet till högskolestudier) - och i examensbeviset kommer det att stå det högre betyget; återigen kommer det inte att synas att du tidigare hade F i kurserna. Dock prövas du med examensbevis från komvux i BII, kompletteringsgruppen, i vilken det är ofta svårara att komma in.

  Vänligen
  Julia syv

  • Moa Hej!
  • Moa Men om jag går på gymnasiet och rättat till mina f så då kommer de inte att se mina tidigare F? Så jag har alltså samma förutsättningar för en person som alltid haft minst E i betyg?
  • Anna Ja, om du innan du slutar på gymnasiet höjer dina betyg, kommer det högre betyget komma in i ditt examensbevis.
  • Anna Du kommer med det få samma förutsättningar att komma in på en eftergymnasial utbildning som en person som aldrig haft F-betyg. :)
  • Moa Åh va bra! Tack för hjälpen! :)
  • Milla Vi på Fråga SYV är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till med dina studier! *L* Du får också gärna Gilla oss på https://m.facebook.com/fragasyv.se/ - om du vill.
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga