Johanna 16 år

  Jag är verkligen jätte osäker på om jag vill satsa på basket och gå NIU på gymnasiet. Jag är väldigt intresserad av ekonomi linjen och skolor med satsning på egenföretagare/ buisniess och har alltid haft en dröm att bli affärskvinna, men samtidigt älskar jag att spela basket och vill ge den en chans på elit satsning. Vet verkligen inte hur jag ska göra, vill gå basket men samtidigt satsa på skolan lika mycket.

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Johanna,
  förhoppningsvis behöver du inte välja, utan både kan satsa på basket och på studier på Ekonomiprogrammet på gymnasiet.
  Givetvis är det begränsad tid och energi som man har och de räcker kanske inte till allt man vill göra, men om man rör på sig /tränar/ mår man ofta mycket bättre än annars och kan därför också åstadkomma bättre resultat i sina studier.
  Det finns många exempel på att elever på gymnasiet både läser på högskoleförberedande program, exempelvis på Ekonomiprogrammet och samtidigt tränar på elitnivån. Kanske kan lösningen bli att studietid kan bli förlängd och du ska i så fall kunna ta ut gymnasieexamen efter fyra års studier på gymnasiet i stället för efter tre års studier?

  Frågor och svar taggade med 'gillar event' (1 st.)

  • Jenny 45 år

   Vad behöver man för utbildning för att jobba med event?

   Hej som rubriken lyder, undrar vad för sort utbildning man behöver för att få jobba med event? Tack på förhand för att ni ger er tid att svara! Mvh Jenny A.

   Daniel Larsson: Hej Jenny,det finns många olika "event-yrken" och det är olika utbildningar som rekommenderas, önkas eller krävs för att jobba inom de olika yrken. Kika gärna på alla de yrkesbeskrivningar som det länkas till på Event-yrken >>

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga