Micaela 13 år

Hej! Jag går i 6:an och är 12 år.när vi just började 8:an blev vi indelade i nya klasser. Försökte vara positiv, tänkte men detta kommer gå bra, kommer säkert skaffa många vänner och ha kul. Det blev verkligen inte så. Killarna i min klass ger taskiga kommentarer, dom är väldigt omogna på sättet dom är på och kastar pennor, snöbollar o pappersflygplan på varandra och på oss andra som inte vill. Tjejerna är jobbiga för de så kallad tror sig och de bråkar jämt med sina vänner. Jag känner mig väldigt utanför i klassen då. Visst, dom kan vara snälla ibland men nej, jag trivs verkligen inte i min klass. Försökte förneka det först men det blev värre, mådde bara dåligare och dåligare i klassen. Kan knappt fokusera på lektionerna längre vilket sänker mina betyg. Finns bara en tjej i klassen som jag står ut med, men vi bara pratar ibland annars har jag ingen att vara med. Vill hellre gå i B klassen istället, där har jag många vänner, vet att jag skulle trivas där och alla är mogna och snälla. Kan även vara mig själv där, med ett leende och glatt humör istället för att gråta när man kommer hem och gå runt sur hela dagen. Har berättat detta till min klassföreståndare men han FÖRSTÅR INTE. Vad anses vara ''en bra anledning'' till att få byta klass? Räcker det inte med att jag mår skit, , gråter, hatar allt och bara mår sämre och sämre för varje dag. Jag tycker att läraren borde förstå detta... för jag orkar snart inte mer.

1 Svar

Anna SYV SYV på FrågaSYV

Hej Maria,

jag förstår från din fråga/berättelse att det är ett stort problem för dig, att du går i "fel klass". Jag håller med dig om att läraren borde kankse visa lite mer förståelse men det är inte läraren som bestämmer utan Rektor. 

Be dina vårdnadshavare kontakta rektor på din skola. Det är rektor som kan ändra på klassindelningen. 

I och för sig kan din klasslärare gå prata med rektor men om det är som du skriver att "han förstår inte" - vänd dig till rektor direkt. 

Ta också hjälp av kurator, är tips till dig.

Hoppas detta får en snabb och bra lösning! Lovar hålla tummarna för dig!

Ha det bäst och lycka till!

ANNA

Läs alla kommentarer
  • Micaela Men jag har skrivit ett brev till rektorn på skolan. Det har gått över en vecka men jag har inte fått något svar än. Jag lämnade brevet hos vår expedition.. där var det någon och jag sa om han/hon skulle kunna lägga det i rektorns brevfack.
  • Milla Tråkigt att du ännu inte fått svar från rektorn. Vi hoppas att du får svar inom kort! Vi håller tummarna! Lycka till!
  • Milla Ang. vad Barn- och elevombud kan hjälpa till med - så vet vi inte säkert. Hen kan i alla fall bedöma om det finns grund för att göra anmälan om felaktig behandling av ditt "elevärende", t.ex att du på en vecka inte får svar från rektor och att "ingen tar dig på allvar". Du får själv bestämma om du vill kontakta BEO, barn- och diskrimineringsombud. Vi ger dig bara tips på vad du kan göra. Vi kan inte garantera att det leder till det resultatet som du vill att det ska leda till. :(