Marcus 25 år

  Hej! Jag har precis börjat på ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan i ämnena engelska och historia. Nu är det så att jag enbart har grundläggande behörighet från gymnasiet, men jag undrar om jag, efter att ha läst två terminer engelska, får någon slags akademisk behörighet som gör att jag kan byta ut historieämnet mot samhällskunskap även fast jag saknar matte 2?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Marcus,
  om det krävs matte 2, så råder jag dig läsa in matte 2 (matematik 2a borde räcka - men fråga studievägledare på din utbildning om det). Om du läser på komvux kan du läsa matematik 2 under en termin på kvällstid eller på distans; på 20 veckor läser man matte 2 på 25% av studietakt.
  Ett annat alternativ är att du skaffar dig kunskaper genom självstudier och försöker hitta möjlighet att göra en prövning. Repetition och självstudier kan man bedriva ex. med hjälp av www.matteboken.se

  Jag tror inte du kan ersätta matematik 2 betyg med studier på högskolenivå i andra ämnen, än matematik. Olika ämnen kan inte ersätta varandra.
  Men fråga studievägledare på din utbildning; fråga om det går att gå igenom någon sort undantag. Det är ju lärarbrist, så kanske finns det lösningar för att underlätta för dem som vill bli lärare.
  Vänligen
  ANNA

  Frågor och svar taggade med 'ungdom' (2 st.)

  • Masih 22 år

   Kan man få bostadsbidrag om man är student?

   Hej. Jag ska börja studera och bo på en folkhögskola som erbjuder internat. Jag ska söka studiemedel hos CSN fast det kommer inte räcka för hyran på mitt rum. Kan jag söka bostadsbidrag?

   Julia SYV: Hej,om bostadsbidrag för unga (under 29 år) - var god se Försakringskassan.se/privatpers/studerande/bostadsbidrag_till_unga
  • Marcella 21 år

   Gymnasiearbete ?

   Hej! Jag sitter verkligen fast i mitt gymnasiearbete, jag vet inte riktigt vilken frågeställning jag skulle vilja ha. Det ska handla om brott och ungdomar, men inte fått en tanke på hur mer specifik jag kan vara. Behöver verkligen hjälp!

   Anna SYV: Hej Marcella! om ditt gymnasiearbete ska handla om Brott och ungdomar - så kanske du kan få fram Statistik och analysera den och försöka dra slutsatser och förklara varför den icke-dolda brottsligheten... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga