Julia 24 år
  Hej jag älskar djur och vill jobba med det i framtiden. Jag har nu börjat fundera på att utbilda mig till djursjukskötare. Jag har gått hudvård och massage på Plusgymnasiet med E i alla ämnen men jag har inte högskole förberedande så jag vet att jag behöver läsa någon kurs innan. Är det svårt att komma in på djursjukskötare programmet? Har jag en chans?

  Jag skulle helst vilja plugga utomlands i Australien, Nya Zeeland eller USA. är det möjligt?

  Jag har sett att finns en skola i London. Hur kommer man in där? Hur funkar det? Är det ens möjligt nu när de har lämnat EU?  .
  ...  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Julia!

  Så här ser Antagningsstatistik ut:

  Som man ser i Antagningsstatistiken brukar inte ens alla A-betyg från alla gymnasiala kurser räcka för att komma in. Har man A i alla kurser från gymnasiet, får man 20.0 i meritvärde och det är det lägsta man kommer in (om man har tur).

  Kika gärna på några yrkesbeskrivningar, t.ex

  Pet groomer>>>

  och Egen företagare>>

   Arbeta med djur kan man på väldigt många olika sätt. Man kan t.ex bli Hovslagare>> eller Biodlare>> 

  Hästskötare>> eller Kamelskötare>>

  och utbildningar finns inte bara på högskolenivå utan även på yrkeshögskolan>> och kan finnas inom Komvux.

  Se gärna på den här Yrkeshögskoleutbildning, Viltvårdare>> och hela utbudet av YH finns på www.yhguiden.se

   

   

  Angående utbildningar utomlands och speciellt i London, är det mycket svårt att svara på. Vi vet ej när Storbrittanien kommer att gå ur EU och ännu mindre vet vi vilka konsekvenser det kommer att ha på utbildningsväsendet inom Europa.

  Generellt om utbildningar utomlands, så är det oftast lättare att få jobb om man har utbildning från "samma land", dvs att man går utbildning och sedan söker jobb i samma land (med undantag från Språkutbildningar, då det är mycket fördelaktigt att läsa språk i det landet där språket talas).

   

  Jag råder dig att fråga på komvux i den kommunen där du är folkbokförd, vad de eventuellt kan erbjuda att läsa.

  Kika också på olika yrken på www.framtid.se - kanske i första hand på Yrken inom naturbruk>> eftersom du är i första hand intresserad av djur.

  Men även andra yrken som t.ex Säljare i en djuraffär eller en butik som säljer "djurtillbehör" och djurfoder, kanske kan vara av intresse för dig.

   

  Om du är fastbesluten att satsa på att bli Djursjukskötare>> behöver du i första hand skaffa dig godkända betyg i de gymnasiala kurser som krävs för behörighet och även göra Högskoleprovet (för att med E betyg kommer man inte in, som erfarenhet från tidigare år visar).

  Boka tid med SYV på komvux i din kommun, ta med dig dina betyg och gör upp en Studieplan. Fråga också om det finns en Internationell SYV>> anställd i din kommun för att diskutera möjlighet till studier utomlands.

  Jag hoppas att någonting i mitt svar blir till hjälp för dig!

  Bästa hälsningar

  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga