patrik 19 år
Hej! Jag går just nu teknikprogrammet men ska byta till el programmet inriktning data och kommunikationen. Jag vet att el data läser mycket mindre matte men jag vill veta hur stort är svårighetsgraden? Några säger att el data är mycket enklaren teknik men några säger el är svårt, jag vet inte vem som har rätt kan ni hjälpa mig, jag har pratat med el data läraren också.

1 Svar

Mikael SYV SYV på FrågaSYV

Om du har fått betyg i matte 1c på teknikprogrammet, behöver du inte läsa matte på el-&energiprogrammet alls, du kan ta med matte 1c betyg i examensbeviset från EE.

matte 1är en obligatorisk kurs på alla program, men a-spår är det lättaste av alla spår...

Läs alla kommentarer
  • Mikael Allt är relativt och beror på vad just du är duktig på och intresserad av samt hur motiverad du är och hur mycket tid och engagemang du kommer att lägga på dina studier. Är du intresserad av teknik och gör ditt bästa, kommer det förhoppningsvis gå mycket bra. Vi håller tummarna! :)
  • patrik Är alla yrkes program lika svårt.
  • Mikael Det är samma behörighet till alla yrkesprogram och det anses allmänt lika svårt/lätt att läsa på dem men beroende på att vi alla har olika intressen och förmågor, blir det i praktiken olika svårt/lätt. Matte, svenska och engelska läser man lika mycket på alla yrkesprogram och samma antal undervisningstimmar totalt, men om man gilla mecka med bilar är det mycket lättare att läsa på firdons-&transportprogrammet än för en annan som är totalt ointresserad av bilar.:)