Filip 23 år
  Hej!
  Jag gick ut gymnasiet med för få godkända betyg. Hade för mycket F poäng. Jag har ett studiebevis då med mina betyg, men gymnasieexamen fick jag ej då, men har dock pluggat upp nu.
  Min fråga är denna dock;
  Låt säga att jag fick E i religionskunskap och sedan läser Biologi 1 på komvux, kan betyget från komvux ersätta mitt betyg från gymnasiet om det blir högre?
  Jag gick ekonomiprogrammet, så jag har inte läst biologi på gymnasiet.
  Just nu har jag då läst Psykologi 2a och Filosofi 1 via komvux och fick A och B i slutbetyg. Kan dessa betyg då ersätta andra, lägre betyg från min gymnasietperiod?

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Filip,

  det finns vissa Obligatoriska kurser som måste ingå i ett examensbevis.
  Religionskunskap 1 är t.ex en sådan obligatorisk kurs; den måste ingå.

  Du måste göra planering - mot examensbevis på komvux, tillsammans med SYV.
  Vem som helst förstår att vill få högre betygsvärde, om möjligt. Du kan t.ex göra prövning i Religion1 och ta det högre betyget, från prövningen, in i examensbevis från komvux. Boka tid med syv på komvux och gör planering mot examensbevis.

  Vänligen
  Julia syv

  Frågor och svar taggade med 'nat.vet basår' (2 st.)

  • Pary 20 år

   Kan man plugga biologi 1 på basår fast man saknar biologi grund?

   Jag saknar betyg på biologi-grund men tänker att söka till basår på vår och läsa bilogi 1. Kan jag läsa bilogi 1 även om jag saknar betyg på biologi grund från grundskolan?

   Julia SYV: Hej Pary,VAR: på komvux eller på högskolan/universitetet - eller på en folkhögskola, kanske, som du vill söka till basår?Basår finns inom olika skolformer och det kan vara olika antagningsvillkor - inom de olika formerna.
  • J 21 år

   behörighet, program?

   Hej, Om man ska söka till ett läkarprogram där det krävs att man har läst fysik, kemi, biologi och matte 4/d. Om man nu varken gick teknik eller natur i gymnasiet och vill läsa kurserna på komvux, gör dem så att de endast går betygen på från komvux? Om man nu fick 15 i snitt när man läst it...

   Milla SYV: Hej J! Komplettera kan man på komvux eller på ett naturvetenskapligt basår på högskola. Jag ber dig läsa info på http://www.fragasyv.se/info/komvux-eller-naturvetenskapligt-basar och hör av dig sen om något fortfarande är oklart. Mvh Milla SYV

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga