Nalin 20 år
  Hej!
  Går naturprogramment har modersomål(moderna språk) för 1.5 merit. Tänkte lägga till en utökad kurs, engelska 7 på 1 merit för att få hela 2.5 merit. Men tänkte att det kommer bli för mycket, nu går jag mitt tredje år och har ångrat mig. Kan jag lägga till engelska 7 på komvux och få den 1.0 meriten?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej, Nalin
  ja! du kan få merit för en kurs som ej finns i ditt examensbevis. Och sedan när du söker till högskoleutbildning, kommer du i så fall prövas i BI, direktgruppen, med lägre meritvärde, som ej inkluderar merit för eng7 och samtidigt i BII, kompletteringsgruppen, med det Högre meritvärde, som inkluderar betyg i eng7 och meritpoäng för den kursen.

  vänligen
  ANNA

  Frågor och svar taggade med 'byta ämne' (1 st.)

  • K 24 år

   Byta Matematik 2c, 3c och fysik 1a?

   Jag har tänkt byta ut dessa ämnen mot något annat. Jag har lästa NA programmet och löser i komvux nu och tänkte om jag kunde byta dessa ämnen mot något annat. Jag för mig att det är möjligt med tanke på att dessa inte är obligatoriska från komvux och behövs dessutom inte för särskilda behörighet.

   Mikael SYV: Hej K,boka tid med syv på komvux; diskutera din studieplan med SYV på komvux. Det är det bästa rådet jag kan ge.Reglerna är många och krångliga; mycket beror på vilka... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga