Nalin 20 år
  Hej!
  Går naturprogramment har modersomål(moderna språk) för 1.5 merit. Tänkte lägga till en utökad kurs, engelska 7 på 1 merit för att få hela 2.5 merit. Men tänkte att det kommer bli för mycket, nu går jag mitt tredje år och har ångrat mig. Kan jag lägga till engelska 7 på komvux och få den 1.0 meriten?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej, Nalin
  ja! du kan få merit för en kurs som ej finns i ditt examensbevis. Och sedan när du söker till högskoleutbildning, kommer du i så fall prövas i BI, direktgruppen, med lägre meritvärde, som ej inkluderar merit för eng7 och samtidigt i BII, kompletteringsgruppen, med det Högre meritvärde, som inkluderar betyg i eng7 och meritpoäng för den kursen.

  vänligen
  ANNA

  Frågor och svar taggade med 'fml svenskaskolsytemet skolsystemet' (1 st.)

  • Ali 26 år

   Hur ser en introduktionskurs ut?

   Introduktionskurs. Ja frågan är som rubriken, hur ser en introduktionskurs ut? Tex om jag ska läsa matematik 2b hur hjälper en introduktionskurs till det? får man repetera 1ans matte eller förbereder dem dig för att klara av 2b?

   Anna SYV: Hej Aliär det på komvux som du ska läsa en introduktionskurs?Det kan finnas massvis med olika "introduktionskurser", t.ex inom körkorts-undervisningen...Men du skriver ju om matte-kurser...... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga