Cornelia 20 år

  Vet att det är omöjligt att förutspå men får stress över detta; den utbildningen jag vill in på hade som antagningsgräns 16.50 HT 2019. Har 17. 90 så har alltså lite marginal. Dock så låg gränsen 2018 och 2017 på 18 och 18.06. Finns det stor risk att den hoppar upp dit igen eller är det ovanligt att den höjs med så mycket? Återigen vet att de princip är omöjligt att veta.

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Cornelia,
  du skriver själv att du vet att det är omöjligt att veta. Och så är det, tyvärr. Antagningsgränsen kommer bero på hur högt meritvärde de sökande har som kommer söka samma utbildning på samma ort (och många av de har ännu inte gjort ansökan - anmälningsperioden till högskoleutb. pågår ju till 15 april 2020) och elever på gymnasiet, år3, får betygen (Examensbevis) i början på juni -- sedan finns det också lite äldre personer som redan klarade av gymnasiet men läser nu på Komvux eller på folkhögskolorna; de kan också komplettera sina ansökningar t o m 18 juni 2020.

  Om "din utbildning" ges på flera orter, sök till alla de olika orter; om det finns "liknande utbildningar", sök även dem.
  Se också om du hittar intressanta för dig utbildningar inom andra skolformer, t.ex inom yrkeshögskola.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga