Maria 20 år
  Är det någon som har förslag på GA när man går handelsprogrammet? Pratade precis med min handledare och han sa att det inte behövde vara något praktiskt men att det behövde ha en yrkesutgång. Kändes dock som han hela tiden ville att det skulle vara något praktiskt och att det skulle göras under APL tiden.

  Min första idé (som jag har lagt ner mycket tid på) var att skriva om digitaliseringen inom handel och göra en jämförelse mellan den fysiska och e-handeln och hur dem påverkar varandra(en idé jag fick från just fråga syv.se). Men nu kommer jag troligtvis inte att endast kunna göra en skriftlig rapport om det utan det måste vara något som jag själv upplevt. Jag undrar då om någon har en idé på vad man skulle kunna göra? Helst vill jag att det ska ha med näthandel att göra eftersom det är de jag är mest intresserad av.
  • Daniela Du kan komma med Olika förslag, men det är din handledare för GA som bestämmer; för att det är hen som sedan ska bedöma ditt arbete. Föreslå till din handledare ett visst upplägg som du vill göra... och då får hen sedan justera ditt upplägg.

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Maria,
  SYV-ar är inte experter på varken sig handel eller på gymnasiearbete. Vi kan därför egentligen inte svara på din fråga, tyvärr.
  Givetvis vill vi hjälpa till, men det är precis som D. skriver i sin kommentar till din fråga - handledare för GA som kommer att ha "sista ordet".
  ***
  Inspiration till idéer kan du förhoppningsvis hämta ex. hos eftergymnasiala utbildningar inom det område, ex. https://www.yhguiden.se/utbildning/malmo-yrkeshogskola/mobil-handel
  https://www.yhguiden.se/utbildning/ihm-business-school/e-commerce-manager-goeteborg
  https://www.yhguiden.se/utbildning/nassjoakademin/e-handelslogistiker-nassjo
  https://www.yhguiden.se/utbildning/tekniska-hogskolan-i-jonkoping/projektledare-inom-lagerlogistik
  https://www.yhguiden.se/utbildning/medieinstitutet/webbutvecklare-inom-e-handel-sthlm
  https://www.yhguiden.se/utbildning/ihm-business-school/e-commerce-manager-malmoe
  https://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/visual-merchandiser-frans-stockholm
  https://www.yhguiden.se/utbildning/ihm-business-school/e-commerce-manager-stockholm

  Kika på utbildningarnas hemsidor och ställ frågor till personal på de utbildningar - är mitt förslag; fråga om du kan göra Studiebesök på en relevant utbildning eller hos några företag som arbetar inom det område som du är intresserad av.
  Du kan kanske t om föra ett projekt på ngt. företag - som ger dig ett "uppdrag" att undersöka ngt. eller komma med några förslag på förbättringar... då kan resultat av ditt gymnasiearbete tom omsättas i praktiken och göra nytta på riktigt.

  Hoppas mitt svar blir på ngt. sätt till hjälp!
  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga