Rasmus 19 år
  Hej!

  Jag har sökt till både veterinär och djursjukskötare till höstterminen, men är osäker på om jag kommer in på veterinärlinjen. På grund av detta undrar jag om det går att gå djursjukskötare en termin, för att sedan, om jag kommer in, byta till veterinär och plugga ikapp den/de ämnen jag missat? Om inte kanske det finns en annan lösning?

  Tacksam för svar.

  2 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Vad jag vet, måste du konkurrera om plats på veterinärprogrammet på de vanliga sätten. Sedan om du kommer in på veterinärprogrammet kan du ansöka om Tillgodoräknande av tidigare utb.

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej

  vi på Fråga SYV känner inte till någon möjlighet att byta så som du önskar, kontakta gärna studievägledare på veterinärprogrammet & ställ din fråga. Jag tror att Annas svar är korrekt; och att du bör söka till veterinärprogrammet på "vanligt sätt" i en eller flera av urvalsgrupper: BI, BII, BF, HP.

  Frågor och svar taggade med 'pröva av' (1 st.)

  • Iggy 18 år

   Vad är att göra prövning i ett ämne?

   Jag har tänkt att byta gymnasium efter ettan till en annan skola med samma linje. Men på den skolan har eleverna i ettan redan läst historia 1 vilket jag inte har. Då fråga rektorn ifall jag skulle kunna tänka mig pröva av ämnet. Men vad betyder det? Och hur går det till, och finns det några...

   Milla SYV: Pröva i en kurs betyder att du gör tester/prov; du måste lära dig innehåll i kursen på egen hand. Betyg i prövningen är lika mycket värd som betyg du får i slutet... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga