turan 18 år
  Jag ska byta gymnasium till hotell och turism, och på planen står det kinesiska 1.2osv och modernspråk 1..2.3 osv jag undrar om jag måste läsa dessa ämnen, för jag kan inte lära mig kinesiska och suger på modernspråk men, jag kan svenska engelska, är det obligatorisk eller inte?

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Turan,
  se gärna en generell Programplan för HT>>
  Moderna språk Får läsas på HT men de kurser är inte obligatoriska (i alla fall generellt sett...). Sedan kan olika skolor skapa olika "profiler" och lägga in kurser i de profiler.
  Vilken skola är det som på HT inkluderar Kinesiska 1 och 2 samt Moderna språk /flera kurser/...?
  *******Det är alltså inte förbjudet för skolorna att skapa profiler och fördjupningar - så se gärna på skolans egen hemsida och ställ också, med fördel, frågor till skolans personal.

  Om just den skolan inte kan erbjuda läsa andra kurser i stället för kinesiska och moderna språk, kanske är det i så fall inte någon bra idé för dig att söka till den skolan, tänker jag.

  Du skriver "på planen står det kinesiska..." - jag undrar Vilken Plan? Är det en plan på skolans egen hemsida? eller någonannanstans? Var i så fall? Du får gärna skicka snabb/direkt länk till info som du nämner i din fråga.

  • turan

   Det är burgårdens gymnasium tror jag det stog typ programfördjupning ovanför och sedan visades många och jag menar många modern språk och kinesiska på andra gymnasium visas det samma men det ser ut som att de har lagt någt vet ej om det är obligatorisk

    

  • turan jag menar det stog på den här länken http://www.gymnasieinfo.se/program/struktur/HT001 om språk
  • Julia

   Jag kan inte se varken sig kinesiska eller moderna språk i programplaner för HT på Burgardens utbildningscentrums egen hemsida. Hänvisningar; goteborg.se/wps/programplan-ht-inr-turism-och-resor samt goteborg.se/wps/wcm/programplan-ht-inr-hotell-och-konferens.

  • Julia På länken du uppger i din kommentar står det Vilka kurser som FÅR LÄSAS i fall skola kan erbjuda dem och eleven vill läsa dem. Burgårdens utbildningscentrum verkar inte kunna erbjuda dem, enligt info på skolans egen hemsida.
  • turan Vi säger de erbjuder, är det obligatorisk? eller inte jag vet att de inte erbjuder men vi säger så måste man få godkänd eller?
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga