Emma 17 år

Hej är en tjej på 17 år (fyller 18 i mars)nu är det så att jag hamna efter ett år för jag gick komvux efter nian för att få betyg i matte så börja gymnasiet hösten 2017 men det blev fel trivdes inte och tyckte inte om linjen så hoppa av men nu är det så att jag vill börja gymnasiet igen är det möjligt när jag är 18 år går det att söka så jag börjar till hösten eller är det försent?

1 Svar

Julia SYV SYV på FrågaSYV

Hej Emma,
t o m det kalenderåret som du fyller 19 år kan du fortfarande söka till gymnasiet.
Det är alltså inte för sent.
Om du söker gymnasiestudier i Stockholm, kan du ta hjälp av Skolslussen>>>.

  • Emma Hej okej jag bor i Stockholm men vill söka till en skola i Rättvik som erbjuder boende hur går jag tillväga då? Mvh emma
  • Julia Du kan ta hjälp av Skolslussen, för den finns för dem som är folkbokförda i Stockholm. Du kan också ta kontakt med skolan i Rättvik och fråga om de kan hjälpa dig. Ta också kontakt med http://antagningskanslier.se/kansli/gymnasieantagningen-stockholms-lan/ - det är gyantagningen som kan ge dig inloggningsuppgifter till gymnasieansökningssida där du lägger in din ansökan.
  • Julia Om det är den här skola https://www.gymnasieguiden.se/schools/view/stiernhooksgymnasiet du vill söka till, då råder jag dig åka på Öppet hus, som är 30 jan.