Carl 21 år
  Hej, jag har läst följande meritgivande kurser. Ma 2, Ma 3, Eng 7, Spanska 3 samt 4. Där spanska 4 är läst som utökat. De 4 första ger ju 2.5 i merit om inga behörighetskrav ställs. Vilket fallet är till det jag ska söka. Räknas ändå spanska 4 med i jämförelsetalet även fast jag inte kan få mer merit? I så fall förlorar jag ju på det sålänge jag inte har ett A vilket inte är fallet.

  Tack på förhand!

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Carl,
  som Antagning.se förklarade för oss att det är endast om det skulle vara till din fördel, som betyget i en U-kurs som ger meritpoäng, räknas in. Alltså, om du redan på dina "vanliga kurser" har max i merit och när det samtidigt är så att betyget i en U-kurs som "i princip" ger meritpoäng, men vars betyg är lägre än snitt av dina vanliga betyg... - då komer inte det betyget räknas in.

  Skulle du däremot söka till en högskoleutbildning där matte 2 eller matte 3 krävs för särskild behörighet, kommer betyget i Spanska 4 räknas in /eftersom du kommer behöva "utnyttja" den meritpoängen som den kursen i så fall ger dig/.

  Vänligen
  ANNA

  Frågor och svar taggade med 'bemanningsföretag' (2 st.)

  • Ana 22 år

   Utökade kurser med meritpoäng?

   Hej! På antagning.se står det ''Utökade kurser kan också ge meritpoäng och betyget räknas då med i jämförelsetalet.'' Vilka kurser är utökade kurser exakt?

   Anna SYV: Hej Ana,Utökade - är de kurser som i ditt examensbevis är markerade med "U". Det är endast om man läste på mer än heltid, läste mer än som egentligen ingår i din... Läs hela svaret
  • Maryam 24 år

   sOCILOGI arbete?

   hej jag undrar om det är svårt att få jobb som sociolog i Västernorrland ? och vart kan man vända sig om man vill har hjälp att få ett arbete förutom arbetsförmedlingen? Både privat och offentlig sektor

   Anna SYV: Hej Maryam,börja gärna med att kika på framtid.se/yrke/sociolog där ett antal exempel finns på var man kan arbeta som utbildad sociolog.

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga