Alexander 24 år

  Hej!


   


  Jag har inga betyg från hemlandet och tycker att det är svårt för mig att läsa alla ämne från början. Just nu läser jag teknikprogram i komvux. Och för att klara gymnasium måste man ha 2400 poäng så jag har de obligatoriska ämnen som gör tillsammans ungefär 1100 poäng (sva, eng, matte, historia, religion..) + de extra ämnen som man lägger för att nå 2400 poängen.


   


  Jag är klar nu med svenska 1-2-3, engelska 5-6, matte 1 och samhällskunskap bara; har matte 2-3, historia, religion, gymnasiearbete, fysik, kemi och biologi kvar

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Alexander,
  om du vill komma in på högskola/universitet behöver du påvisa att du är BEHÖRIG. Grundläggande behörighet kan man uppnå på flera olika sätt:
  1. Examensbevis
  2. Reell kompetens >> - några gymnasiala kurser + Intyg om arbetslivserfarenhet >>
  3. Omdöme från en folkhögskola. På folkhögskolans Allmän kurs kan du på endast ett år få Omdöme, om du uppvisar tillräckliga kunskaper.
  ****
  Om du vill jobba i stället för att studera - kan du söka jobb. Att läsa på högre nivå än grundskola är i Sverige ej obligatoriskt. Se ett stort antal exempel på vilka jobb man kan få utan någon högre utbildning - på framtid.se/yrke/gymnasiekompetensyrken

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga