Ellen år
Är det tufft på juristprogrammet? Har en dröm att bli åklagare & då måste jag ju gå juristprogrammet. Jag har gått igenom gymnasiet, sam beteende & är inne på andra året & jag ligger på D nivå i de flesta lite E och några c kriterier som är gröna. Satsar på att göra ett bra hp, tror du jag ändå klarar av juristprogrammet? Noateringstjänst eller vad de heter, måste man göra de direkt efter universitetet eller kan man ta ett ”sabbatsår” efter universitetet & sen söka?

1 Svar

Anna SYV SYV på FrågaSYV

Hej Ellen,
gör ditt bästa i alla kurser du läser. Det är hård konkurrens om platser på juristprogrammet, det är inte ens säkert man kan komma in om man får alla A-betyg. Det kanske inte räcker det heller.

Om notarie-tjänstgöringen .. ? det blir en mycket-mycket senare fråga i så fall; och reglerna kan ändras till dess.

Alternativ till juristprogrammet är yrkeshögskola som erbjuder utbildningar till Paralegal och till Bygglovshandläggare samt till Offentlig upphandlare - inom alla de yrken utövar man ganska mycket juridik.

Kika gärna på några exempel på yrkeshögskoleutbildningar - https://www.yhguiden.se/utbildning/nbi-nordic-business-institute/juridisk-assistent-paralegal-malmo

https://www.yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/paralegal

https://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/ip-paralegal-affarshogskolan-karlstad

https://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/offentlig-upphandlare