Azra 21 år

  Hej! Jag pluggar till lönespeciallist och har nyligen bestämt mig för att flytta till Österrike om 1.5 år. Med tanke på att man studerar mycket svenska lagar så undrar jag ifall utbildningen kommer att godkännas i Österrike?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Azra,

  jag vill råda dig att ta kontakt med myndigheter i Österrike och ställa den frågan. Det kan annars vara så att det blir till arbetsgivarna att bestämma; om en arbetsgivare vill anställa dig så gör hen det och om hen inte vill det - så gör hen inte det. Olika arbetsgivare kan tänka väldigt olika. Oftast är det fördelaktigare att gå utbildning i samma land där man vill jobba sen.

  Tips! kontakta Österrikes Ambassad i Stockholm och fråga om de kan hjälpa dig med din fråga på något sätt, ex. kan de ha ngn sort expert på utbildningar och arbetsmarknaden som de vill hänvisa dig till; du kan fråga om yrket är i Österrike reglerat eller inte.

  Du kan också kontakta EURES-rådgivare (experter på just Österrike) - eures.tirol@ams.at och eures.salzburg@ams.at samt eures.oberoesterreich@ams.at (kontaktspråk - Engelska och Tyska);
  Vänligen
  ANNA

  • Azra Tack så jättemycket för ett snabbt svar.
  • Azra Hälsningar Azra
  • Julia vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga