Xingyi 19 år
  Jag såg idag att en av mina reservplats hade försämras, de säger att “Ditt nuvarande reservnummer kan försämras när en sökande med högre poäng, som aviserat om inflyttning till den sökta kommunen, blir folkbokförd i kommunen”
  Menar de att om man behöver bara har högre poäng än mig så kan de står framför mig på reserv, eller måste de både vara folkbokförd i kommunen och hade högre poäng än mig för att kom före mig?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Xingyi, så som du beskriver situationen & som du ställer frågan, så tror jag det som gäller är att OM NÅGON ELEV flyttar till din kommun (dvs folkbokför sig i din kommun) och hen samtidigt har HÖGRE antal BETYGSPOÄNG och vill helst gå SAMMA UTBILDNING, till vilken du står i reserv, då kan hen ställas i kö före dig.

  En sådan situation kanske inte uppstår över huvudet taget... det är många "om" här.

  Det är bara infotext; så att i fall du ser att du t.ex var Reserv nr.5 och nu är Reserv nr.6, då kan du undra Varför? Då förklarar ditt antagningskansli "på förhand" varför det kan eventuellt bli så.

  Bästa hälsningar

  ANNA

  Om någon av dina Reservplatser redan "har försämrats", kan du kontakta ditt Antagningskansli och be om en förklaring.
  Det kan finnas olika anledningar, inklusive "rena" tekniska fel... alla besked man får stämmer inte alltid. Vi håller tummarna för att du kommer in på en utbildning där du kommer att trivas!

  Frågor och svar taggade med 'bostadsbidrag' (2 st.)

  • Masih 22 år

   Kan man få bostadsbidrag om man är student?

   Hej. Jag ska börja studera och bo på en folkhögskola som erbjuder internat. Jag ska söka studiemedel hos CSN fast det kommer inte räcka för hyran på mitt rum. Kan jag söka bostadsbidrag?

   Julia SYV: Hej,om bostadsbidrag för unga (under 29 år) - var god se Försakringskassan.se/privatpers/studerande/bostadsbidrag_till_unga
  • Max 21 år

   Vad krävs för bostadsbidrag?

   Jag har nyligen börjat på gymnasie i Karlskrona vilket ligger cirka 3 mil från min bostad. Jag går en linje som är ganska mycket studiekrävade och går ofta 8.00-16.00. Därför funderar jag på att söka boende i Karlskrona kommun för att slippa pendlandet och jag undrar vad som krävs för att få...

   Anna SYV: Hej Max! Du är 16 år och utan dina föräldrars samtycke får du ej flytta. Om föräldrarna säger OK, då blir nästa hindret - att HITTA BOSTAD. Det är svårt att hitta bostad. Om du och din kompis hittar bostad att hyra, först då... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga