Julia 21 år
  Hej!

  Jag studerar för närvarande två kurser på komvux i Kristianstad. Kurserna jag läser är fysik 1 och matte 4. Jag kommer efter att dessa två kurser är avslutade påbörja två nya kurser i form av kemi 1 och fysik 2. Jag undrar därav hur länge dessa två kurser kommer att pågå. Jag har tidigare fått besked att man kunde komplettera sina betyg fram tills den 20 juni. De två kurser som jag läser just nu har sitt slutdatum den 29 mars. Jag har planer på att söka in till universitet till terminstarten nu i höst.

  2 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Din fråga måste du få svar på -från din komvux.

  • Anna Kort svar, Mikael, men det stämmer! :) Jag har nu förklarat lite mer i Mitt svar. :)
  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Julia,
  Mikaels svar är mycket kort, men det stämmer. Ingen annan än komvux i din kommun kan svara - detta för att vi kan inte veta om dina kurser går på heltid eller på deltid.
  Läser man på "flex" kan man ofta själv påverka när kursen slutar - då man gör slutprovet, när man är klar och kom överens med läraren om att man har tillräckliga kunskaper och är beredd att göra slutprovet och få betyg.
  På heltid läser man på gymnasienivå 20 poäng/vecka.
  En 100 poängskurs lärser man på heltid på fem veckor.
  Ofta läser man flera kurser samtidigt, men de behöver inte börja och sluta alla samtidigt, exempelvis kanske man börjar en kurs den första i månaden, och två veckor senare "lägger på" ännu en kurs... då kanske man läst första 2 veckorna på halvtid, och från vecka nr.3 läser på heltid..
  Så, det som Mikael svarade, stämmer helt och hållet - du måste få svar från komvux i din kommun.

  Vänligen
  ANNA

  Frågor och svar taggade med 'arbete' (3 st.)

  • Sol 16 år

   Studiebidrag trots arbete?

   Jag ska börja på gymnasiet och ska arbeta under helger och vissa kvällar. Kommer jag fortfarande ha tillgång till mitt studiebidrag? Hur mycket kan jag tjäna för att fortfarande ha tillgång till bidraget?

   Daniel Larsson: Hej Sol; jag tror inte studiebidrag (inom studiehjälpen) för gymnasieelever påverkas av elevens övriga inkomster. Men du kan kontakta CSN och fråga om det - csn.se/kontakta-oss.Frågan om... Läs hela svaret
  • Linda 22 år

   Vilket program är detta?

   Hej! Jag är väldigt intresserad av arbetsmiljölagar och ergonomi samt rehabilitering av personal och rekrytering. Detta skulle jag vilja arbeta med i framtiden och undrar vilket program på universitet detta liknar? Väldigt tacksam för svar!

   Peter SYV: Hej Linda,  dina intressen liggen inom de områden som Jurister<<, Ergonomer<<, Fysioterapeuter<<, <<Arbetsterapeuter, Rekryterare<<, Personalansvariga<< arbetar inom. Kika gärna... Läs hela svaret
  • Jenny 22 år

   Hoppa av en påbörjad tillvalskurs, ser det dåligt ut i betygen?

   Hejsan! Jag går sista året på gymnasiet och känner att jag skulle vilja hoppa av ett av mina tillvalsämnen... Jag har läst Ensemble i 1 år, och har den här terminen kvar, men känner att jag hellre skulle lägga tiden på andra studier. Efter att ha avklarat mina studier så kommer jag att ha...

   Anna SYV: Hej Jenny! Du skriver inte vilket program du går. Jag gissar på att du går på Estetiska programmet. Om det stämmer - se i Programplanen för ES - om du... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga