Frågor och svar taggade med 'spanska' (78 st.)

  • Louise 24 år

   Kan man byta från spanska 4 till spanska 2 när man börjat 2:an?

   Jag had just börjat tvåan på gymnasiet och fått E i spanska 3. Nu börjar spanska 4 och jag vill byta till spanska 2 istället då jag nästan hade F året innan och jag känner att mina kunskaper inte räcker till. Kan man byta trots att man fått betyg i spanska 3?

   Lotta Lindström: Hej Louise Svår fråga eftersom du har betyg i spanska 3. Många språklärare erbjuder stödlektioner, kolla med din lärare om hen kan erbjuda detta eller kolla med din rektor om hen kan med stöd av särskilda skäl låta dig få byta. Lycka till!
  • Jasmine 21 år

   Hur ska man välja om man inte vet vad man vill jobba med?

   Jag är 15 år och går i åttan. Jag funderar mycket på vilken gymnasieutbildning jag ska välja nästa år. Jag är mest inne på hotell&turism programmet, eftersom att ingenting annat känns lockande alls. Mitt favoritämne är utan tvekan svenska och spanska och jag har ganska bra betyg i de...

   Fråga SYV: Eftersom det är viktigt och gå klart ett gymnasieprogram och få en examen så kan jag tycka det är viktigt att du går ett program som du känner lust för här och nu och inte gå ett program för att man kanske får användning av i framtiden.

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga