Zaira 22 år
  Hej!

  Nu läser jag undersköterskeutbildning och jag vill läsa vidare till sjuksköterskeprogrammet.

  Jag läste SVA 1, Samhällskunskap 1b och Matte 1b. Vad behöver jag mer att läsa för att gå till universitet ( sjuksköterskeprogrmmet)?

  Mvh
  Zaira

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Zaira,
  Du behöver bland annat godkända betyg i SVA2 och 3 och i Matematik 2 (2a eller 2b eller 2c) - och även godkänt betyg i Engelska 6.
  För övrigt, behöver du också på något sätt bekräfta att du har Grundläggande behörighet till högskolestudier: kanske har du gymnasiala betyg från ett annat land? eller så behöver du läsa mot examensbevis på komvux; ett annat alternativ är läsa på folkhögskolans allmän kurs: har man mycket goda förkunskaper, är det inte omöjigt att på en folkhögskola på bara ett år få ut Omdöme om grundläggande behörighet.

  Vänligen
  ANNA

  Frågor och svar taggade med 'engineeringmanagement' (1 st.)

  • Alina 16 år

   Frågor angående engineering management yrket?

   Hej jag går första året på gymnasiet i naturvetenskapsprogrammet och jag har nyss fått läsa om yrket som engineering management och blev intresserad. Det fanns inte så mycket info om det och jag vill veta mer om det som ex hur eka jag plugga till det? Vad gör man som engineering management? Jag...

   Anna SYV: Hej Alina, omEngineering Management ... vet vi idag följande:Med högskoleingenjörsexamen (alltså, att man utbildar sig till Högskoleingenjör) kan man söka till... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga