Hanna 22 år
  Hej, jag har en fråga ang att höja sin merit. Jag har just nu 18,2 inklusive merit i gymnasiebetyg. Jag har även skrivit hp och läst på komvux tidigare (alltså räknas jag väl in i 3 kategorier när jag söker in). Men kan jag läsa en distanskurs i tyska 3 för att kunna höja min merit ytterligare? Är jag helt ute och cyklar eller kan man göra så?

  Tack på förhand!

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Hanna,
  betyg i tyska 3 kan höja ditt meritvärde, även om du redan har max i meritpoäng (max i merit är 2,5). Om du ex. får A betyg i tyska 3, kommer antagning.se räkna in även det betyget, vilket kan höja ditt totala meritvärde med kanske upp till + 0.2... lite beroende på hur högt Jämförelsetal du har.
  Av de 18.2 som du har nu, inkl merit - hur mycket är just Jmf, jämförelsetal?
  ******
  Om du inte har max i merit idag
  och om du inte har max inom moderna språk som är 1,5 - kan du få merit för tyska 3 (+ 0.5); försök i vilket fall som helst få så högt betyg i tyska 3 som möjligt.

  Ang. just Distans - så är det upp till komvux i din kommun (där du är folkbokförd) att svara om de erbjuder just tyska 3 på distans.

  Om meritpoäng för dig med Examensbevis - gymnasieguiden.se/informeras/meritpoaeng-merit

  • Hanna Tack för snabbt svar! Om jag nu skulle läsa en distanskurs i tyska på ca 5 veckor. Skulle det räknas in nu till hösten eller är det försent?
  • Anna Om du kan ladda upp betyget på www.antagning.se senast 20 juni 2019, då kommer det betyget hinna räknas in.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga