Kenan 27 år
  Hej allihop!
  Jag har ett fråga kenan heter och jag kommer from syria och jag har gymnasiet betyg och jag har studerat ett år på högskolan i mitt land nu fick jag bedömning till mitt betyg matematik 2 och engelska 5 .mitt fråga är nån vet högskolan som kan jag ansöka på ?

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Kenan,

  godkänt betyg i Engelska 6 krävs för att bli behörig till högskoleutbildning i Sverige. Om du har engelska 5, behöver du läsa engelska 6 - för att bli behörig till högskola/universitet.

  Det kan hända att du ska behöva komplettera med ännu fler kurser - för Särskild behörighet till just den utbildningen som du vill komma in på.

  I Svenska - behöver du för att bli behörig till högskola - få godkända betyg i Svenska som andraspråk 2 och 3 eller klara TiSUS-test (test i svenska för universitets-studerande).

  Du kan diskutera allt detta och mycket mer med en Studie- och yrkesvägledare på komvux i den kommunen där du är folkbokförd!

  Önskar dig en mycket trevlig sommar!

  Mvh

  Julia SYV

  Om du vill söka någon utbildning nu, på en gång - innan du har fått godkänt betyg i Engelska 6, kan du söka till andra utbildningar, men inte till högskoleutbildningar.

  Se t.ex vilka utbildningar som finns inom yrkeshögskolan - www.yhguiden.se

  Och även om man inte är behörig till yrkeshögskola, kan man ändå komma in - i "fri kvot", om utbildningsanordnare gör bedömning att man kan klara av utbildningen. Därför kan du söka alla de yrkeshögskoleutbildningar dom du blir intresserad av.

  Var det finns restplatser - på yrkeshögskoleutbildningar - kan man se bl a på den här sidan Här>>>

   

  Det finns många Yrkeshögskoleutbildningar inom Ekonomi, Redovisning och Markandsföring och du kan söka alla dem, utan att behöva prioritera. 

  Se några exempel:
  Säljare KAM i Gbg>>

  Säljare B2B i Örebro /Distans/>>

  crm-konsult i Sthm>>

  Om du vill söka utbildningar med start Våren 2018 - se t.ex på
  https://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/loenekonsult-uddevalla en utbildnings som börjar till våren.

  Hela utbudet av Yrkeshögskoleutbildningar finns på www.yhguiden.se

  Om du däremot är helt inställd på att söka till högskola/universitet måste du skaffa dig bland annat godkänt betyg i Engelska 6. Det är i så fall också rekommenderat att du visar alla dina betyg till en SYV på komvux i den kommunen där du är folkbokförd, och att ni lägger upp en plan på hur du blir behörig till de utbildningar som du vill försöka komma in på.

   

   

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga