Ali 23 år

  Ber om hjälp!!!! Gjorde prövning i matte 1b i Göteborg. Skrev 54 poäng varav 9 poäng på A nivå och 22 på C nivå. På den muntliga fick jag bara godkänd( läraren sa att det kommer absolut inte på verka ditt betyg då de e som en laboration). Till slut betyget blev C. Hur kommer det sig att jag får C? enligt matrisen räcker det att få ung 62 poäng varav 11 poäng på A nivå för att få betyget A.

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden

  Hej Ali,
  SYV sätter inte betyg; vi har inte utbildning eller erfarenhet i betygssättningen. Det är Lärarens kompetens. Vi kan därför tyvärr inte hjälpa dig med din fråga, över huvudet taget.

  Det jag som SYV kan säga är endast att
  i fall du har flera betyg i samma kurs, då är det högre betyg som gäller. Ang.matte - om du söker till högskola i Sverige, så räknar Antagning.se in betyget i matte 1a, om du har högre betyg i matte 1a, än betyget i matte 1b eller 2c som finns i ditt examensbevis.
  Alltså, du kan nästa gång göra prövning i matte 1a och det är en kurs i vilken det är lättare att få högre betyg. Detta för att matte 1a är en lite "lättare" kurs men ändå motsvarande 1b och 1c.

  Vänligen
  L.

   

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga