Julia
    Hej! Jag undrar vad det är för skillnader och likheter mellan kurserna Historia 2a och Historia 2b -kultur, och vad det blir för skillnad (kunskapsmässigt) om man går vidare till Historia 3 från dem.
    Angående Historia 3 vill jag också gärna ha en sammanfattning på kursens innehåll, vad är kursen mest inriktad på? (Har redan kollat på Skolverkets hemsida men vill gärna ha det förklarat på ett annat sätt). Undrar även varför Historia 3 kan vara bra att läsa för framtiden? T.x. finns det utbildningar som kräver den eller vart kan kunskaperna användas?
    Tacksam för svar.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Julia!

    Det är lärare i historia som kan svara på din fråga, inte Studie- och yrkesvägledare.

    Det är bra att du hittade information om gymnasiala kurser i Historia på Skolverkets hemsida. Om du vill ha det förklarat på ett annat sätt måste du vända dig direkt till lärare i historia.

    Ang. behörighet till vidare studier, så krävs inte godkänt betyg i Historia 3 någonstans (i alla fall känner vi inte till att den skulle krävas till någon högskoleutb i Sverige).

    Varför ska man i så fall läsa en kurs som inte krävs som Särskild behörighet till någon vidareutbildning? Jo det kan finnas flera olika anledningar:

    - man kanske är mycket intresserad av historia och vill läsa så mycket som möjligt;

    - man kanske vill hellre läsa Historia 3 än någon annan kurs på gymnasiet (man måste ändå läsa en viss volum, minst 2500 poäng för att uppnå kraven för gymnasieexamen).

    Jag förstår att det är inte ett sådant svar du vill ha, utan du vill ha svar som bara lärare i historia på gymnasiet kan ge.

    Tips: om du kikar på Iäroböcker i de olika historiekurser, ser du kanske skillnad på innehåll i kurserna. Böcker kan du få kika på - t.ex på ett bibliotek. :)

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'ungdom' (4 st.)

    • anonym 1995

      vad är skillnad mellan barnskötare och fritidsledare?

      Hej vad är skillnad mellan barnskötare och fritidsledare och kan man vidare utbilda sig efter dessa? som exempel undersköterska kunna utbilda sig ambulansjukvårdare . Hur ser arbetsmarknaden ut för dessa utbildningar ? erbjuder utbildningarna också att...

      Milla : : Hej, barnskötare arbetar mestadels på förskolorna (tillsammans med förskollärare). Inom yrkeshögskola kan påbyggandsutbildninar finnas som leder till yrket... Läs hela svaret
    • Erik

      Undersköterska på BUP?

      Hej, jag är intresserad av att bli en undersköterska (speciellt en specialistundersköterska) dock undrar jag lite när det är gällande utbildning för det. Jag vet att man måste ha en undersköterska utbildning för att få jobb som...

      Julia: : Hej Erik,jag rekommenderar att i första hand försöka skaffa utbildning till Psykiatrispecialiserad undersköterska (om målet är att få jobb på BUP) ochspecialistundersköterskor utbildas i... Läs hela svaret
    • Marcella

      Gymnasiearbete ?

      Hej! Jag sitter verkligen fast i mitt gymnasiearbete, jag vet inte riktigt vilken frågeställning jag skulle vilja ha. Det ska handla om brott och ungdomar, men inte fått en tanke på hur mer specifik jag kan vara. Behöver verkligen hjälp!

      Anna: : Hej Marcella! om ditt gymnasiearbete ska handla om Brott och ungdomar - så kanske du kan få fram Statistik och analysera den och försöka dra slutsatser och förklara varför den icke-dolda brottsligheten... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga