Emin
    Hej, det är så att jag sökte in på universitet och högskolor sent och alla mina ansökningar blev ''sen anmälningar.
    Jag fick plats på en av dom men hos dom andra står jag fortfarande i kö. Kan man göra så att man accepterar den man fick plats på för säkerhets skull för att inte bli utan skola tills man får svar från den andra som man ville gå på och sedan hoppa ut från den man accepterade från början?

    Alltså: Går det bra att hoppa ut ur en utbildning som du valde för säkerhets skull som du precis har börjat i och står du fortfarande i kö hos den andra som du ville börja på även efter att du har tackat ja till en skola??

    1 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Hej Emin,
    det borde vara OK att göra som du planerar, tycker jag.
    För det första, så vet ju ingen idag - om du får någon annan plats (och kommer i så fall att byta och "hoppa av" din utbildning) - du kanske kommer att läsa hela utbildningen (om du inte kommer in från RESERV på någon annan utb., eller om du börjar tycka om den utbildningen som du påbörjar och vill stanna kvar där).
    För det andra, så hoppar folk av utbildningar - av diverse olika anledningar rätt så ofta... det är inte att rekommendera att på förhand Planera att hoppa av en utbildning, men det kan hända "vad som helst", ex. om du får jobb som du ej kan kombinera med utbildningen...?

    Hälsningar
    Peter SYV

    Frågor och svar taggade med 'matematik&fysikprovet' (1 st.)

    • Alfred

      Hur fungerar det med Matematik & Fysikprovet?

      Går nu mitt tredje år på teknikprogrammet och har tänkt läsa vidare matematikstudier och har då fastnat på teknisk matematik på KTH. Enda problemet är att jag inte hat överdrivet hög merit jämfört med tidigare års lista. Kan nog förvänta snitta 21,88 ungefär. Men såg sedan att det fanns ett...

      Peter: : Hej Alfred,Antagningsstatistik för Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik (Kungl. Tekniska högskolan) säger att till hösten 2021 kom minst en person in som hade 35 på MAFY,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga