Isabel
    Jag går i ettan NaturNatur och undrar om det är möjligt att läsa matte 3c på en termin höstterminen i tvåan? Jag läser matte 1c, 2c och matte specialisering i år och jag tror att det skulle gå för långsamt att läsa 3c under två terminer. Jag har alltid haft lätt för matte och läste t.ex. 6-9 på ca 1,5 år. Vet att ekonomiarna kan läsa 3b på en termin och undrar om det finns något liknande för 3c. Det kanske är indivudellt från skola till skola men går det att läsa den själv istället om det inte går via skolan?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Varje gymnasial kurs i matte är på 100 poäng vilket betyder att man kan på heltid läsa den på fem veckor, eller på halvtid -på tio veckor. 

    Hur upplägget på just din skola är, kan ingen annan än personal på fin skola, svara på. 

    Då gymnasieelever läser många ämnen samtidigt och upplägg på olika skolor kan vara olika, måste din fråga ställas till din skola. Och det är rektor som är ytterst ansvarig. 

    Bästa hälsningar

    Milla syv

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'datum för examensbevis' (2 st.)

    • StraightA

      Räknas prövning som komplittering?

      Hej jag undrar om prövningar i kurser för så att man måste söka via gruppen b2 eller är det bara om man läser till/upp kurser på komvux? Har hört väldigt olika från andra och jag undrar vad som faktiskt gäller?

      Milla : : Hej,svar på din fråga beror på ett Datum då prövningsbetyget sätts. Om datum för prövningsbetyget ligger innan datumet för utfärdandet av examensbeviset, då... Läs hela svaret
    • Sanna

      Vilken kvot räknas jag i?

      Hej! Jag kommer att göra en prövning av en kurs direkt efter studenten, innan sista kompletteringsdagen. Jag undrar därför ifall jag kommer hamna i BI- eller BII-gruppen. Tacksam för svar!

      Anna: : Hej Sanna,om prövningsbetyget har senare datum än datum för examensbeviset, då är det en komplettering. Om du redan innan komplettering är behörig, kommer du prövas både i BI och i BII.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga