Alice
    Hej!

    Jag kollar runt på olika utbildningar för högskolan/universitet och kom att tänka på att man kan söka till enskilda kurser istället för färdiga program. Men hur vet man att dessa kurser inte krockar med varandra (på schemat) och mer exakt hur ansöker man till såna kurser?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Alice,

    det finns kurser som är på heltid, exempelvis 30 hp-kurs och den läses under en termin. Men den kan vara på distans eller på kvällstid eller på dagtid. Är kursen på distans, kan det ingå obligatoriska träffar. Ingår det inga obligatoriska träffar, förlägger man sin studietid när det passar den studerande. Och oftast läser man endast på heltid (många jobbar vid sidan av - extrajobb).

    Det finns också mindre kurser - ex. läser man 15 hp på en termin (halvtidsstudier); eller t om ännu mindre kurser á 7,5 hp (kan vara förlägda under en heltermin på 25% av studietakt eller på halvtid under en halvtermin).

    Är det flera kurser man vill läsa som går på dagtid, kan de "krocka" och därför rekommenderas det att antingen läsa heltidskurser (en kurs per termin) eller välja en dagtidskurs och resterande på distans eller en dagtidskurs, en kvällskurs och resterande - distanskurser (helst utan obligatoriska träffar).

    Du frågar också hur man söker: ansökningssidan heter www.antagning.se men vissa kurser söker man direkt till lärosätena (man bör se vad som står på kursens beskrivning på hemsidan).

    Vänligen
    Julia syv

    Frågor och svar taggade med 'matemtik 3b' (1 st.)

    • 1234op

      Matematik 3b på Komvux?

      Hej! Jag har sökt matematik 3b till komvux. Kursens gång kommer ju pågå mellan 2/8-7/10. Frågan är om man kommer inte bli klar med denna kurs fram till den 7/10, kommer lärare att fixa en termin till på matte3b åt mig eller måste jag...

      Liselotte: : Hej Oleh,med att "inte fixa" menar du F-betyget (icke-godkänt)? På komvux är det så att du läser under tiden kursen pågår och mot slutet av kurstiden får du ett betyg (om... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga