My
    Jag har för tillfället ett F i matte från höstterminens betyg, kan jag ändå söka in till de nationella programmen som man ska göra i Februari någon gång om jag kommer att få godkänt (ett E) i det till vårterminen? Eller hur funkar det egentligen? Behöver jag söka om igen när jag fått godkänt eller kollar de på vårterminens betyg och därmed ”avgör”

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej My;
    det är de betygen i ämnena som kommer att finnas i ditt Slutbetyg från grundskolan, som gäller som underlag för gymnasieantagning.
    Jag vill dock råda dig att söka även till de alternativen som förutsätter att du ej har godkänt betyg i matematik, alltså - söka även till IM-programmen (i andra hand). Kika på Yrkesintro och på Programinriktat val.

    Eftersom sista dagen i Omvalsperioden ligger tidigare än datumen då vårterminens betyg sätts - kan man inte garanterat veta om du får godkänt betyg i matte i ditt slutbetyg från grundskolan eller - tyvärr - kanske inte.... Därför är det bra om du förbereder dig för båda alternativen: lägg först de alternativen till gymnasiet där du behöver ha godkänt betyg även i matematik (nationella programmen), men sedan, som lägre prioriterade alternativ - de som kommer att gälla om du tyvärr ej får godkänt betyg i matten i slutet av maj.

    Du får gärna prata om det med SYV på din skola. Du kan, om du vill, visa honom/henne detta svar.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'islivräddning' (1 st.)

    • Tahmid

      Kan man få högre betyg om man inte gör islivräddning?

      Hej, Jag har varit sjuk i ett tag nu och jag kommer förmodligen fortsätta vara sjuk då jag ska göra islivräddning i idrott och hälsa 1 om ett par dagar. Jag undrar ifall det fortfarande är möjligt att få ett högre betyg eller om jag bara kommer kunna få max ett E i kursen. Tack på förhand!

      Mikael: : Betygsfrågan besvaras bäst av läraren i det ämnet som frågan gäller. Syv sätter inte betygen och inte den kompetensen. Om man är sjuk när en viss moment... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga