Emilie 17 år
  Hej! Jag funderar på att gå ekonomiprogrammet, men kan jag fortfarande efter det utbilda mig till arkitekt? Kommer att läsa matte 3b men det ser inte ut som att jag kan lägga till naturkunskap 2.

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Emelie,
  utan Naturkunskap 2 (godkänt betyg i den kursen) blir du inte behörig (som behörighet ser ut idag) till arkitektutbildnignar på högskolenivå. På naturvet. programmet läser man kemi, fysik och biologi och då behöver man inte läsa naturkunskap 2. På teknikprogrammet läser man kemi och fysik (och förhoppningsvis kan också välja till läsa biologi) och då blir man också behörig till de utbildningar på högskolenivå som kräver naturkunskap 2. Om det är så att en elev ej kunde på gymnasiet bli behörig, kompletterar man efter gymnasiet. Förutom utbildningar på högskolenivå finns också utbildningar i andra skolformer, ex. på yrkeshögakola. Se gärna några exempel: yrkeshogskolan-kungsbacka/byggprojektoer-cad-bim ; utbildning/sti-stockholms-tekniska-institut/sti-ingenjor-belysningsprojektor; utbildning/nackademin/byggprojektor-bim-solnautbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/arkitekturvisualisering

  Frågor och svar taggade med 'fortsätta kurs' (1 st.)

  • Malik 27 år

   Fortsätta kurs på Komvux trots folkbokföring utanför kommun?

   Har en elev rätt som sökt och kommit in på en kurs inom komvux rätten att slutföra kursen trots att folkbokföringsadressen sedan därefter flyttats till en annan kommun?

   Daniel Larsson: Hej Malik,det brukar vara så att om man fick besked antagen, så har man rätt att läsa just den kursen till vilken man är antagen. det kallas för "rätten att slutföra utbildning".

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga