1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Isabella,

    om schemat kommer att se ut på det viset att matematik 5 och bioteknik "går" samtidigt, då går det inte av praktiska anledningar: du kan ju inte klona dig!? :)

    För övrigt så är det upp till din skola att bestämma om du får läsa mer än "normalt", dvs läsa en U-kurs (utökad). Vi rekommenderar inte att läsa U-kurser om man kan undvika det. Detta för att risker finns att överanstränga sig eller att få lägre betyg (t o m kanske F) i någon eller några kurser pga att man läser för mycket och inte hinner och inte orkar.

    Diskutera det med SYV på din skola. På så lång tid framåt - till läsåret 2018-19 kan mycket ändras... så det är ofta svårt att planera upplägg för åk3 redan i åk1, det är långsiktig planering ni gör nu. Sedan kan förändringar inträffa av olika anledningar.

    Ang. att du inte läser moderna språk. I Naturvetenskapsprogrammet ingår en obligatorisk kurs i Moderna språk. Du måste alltså under din gymnasietid läsa minst en kurs Moderna språk, annars uppfyller du inte kraven på rätt programinnehåll. Det är endast Modersmål (inte svenska, dock) som kan ersätta moderna språk i Examensbeviset.

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'juridisk grundår?' (2 st.)

    • I

      Juridisk Grundår ?

      Hej Jag är intresserad av juristprogrammet men jag har inte tillräckligt med betyg för att komma in därför så undrar jag vad är behörigheten till juridisk grundår eller basår.

      Julia: : Hej I!behörighet till juridiskt grundår på Uppsala Universitet är densamma som till juristprogrammet: grundläggande behörighet + godkända betyg i gymnasiala kurser Samhällskunskap1b och Historia1b, se uu.se/utbildning
    • I

      Juridisk Grundår ?

      på Juridisk grundår behörighet så står det såhär Behörighet: Grundläggande behörighet och Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet A1/1) är...

      Mikael: : Hej I!Grundläggande behörighet krävs alltid till alla studier på de svenska högskolor och universitet. Och den kan man uppnå på flera olika sätt, t.ex genom examensbevis från gymnasiet, eller... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga