Ulrika
    Hej! Jag undrar vad det finns för fördelar och nackdelar med att man som nioklassare hoppar av moderna språk under sista året pga att man riskerar få underkänt. När och hur bör det göras för att kunna komma in på gymnasiet? Intresserad av tex estetisk linje där man får rita eller samhällsvetenskapliga ämnen. Har inte läst moderna språk under ett helt år i åttan, men fick hoppa på igen, men de andra i klassen har samma problem trots att de läst hela högstadiet. Vad händer om man får underkänt?
    • Anna : Kämpa på! Att riskera bli underkänd är ju inte detsamma som att VETA ATT man garanterat blir underkänd. Får du E i mod.språk, får du + 10poäng och det hjälper till i konkurrensen till gymnasiet.

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Ulrika,
    det är - precis som Anna skriver i kommentar till din fråga - så att du får fördelar för Godkänt betyg i moderna språk. Men jag tänker, att även om du - tråkigt nog - skulle få F, så har du i alla fall lärt dig lite mer inom det språket. 
    Ju fler språk man kan, desto lättare är det att lära sig ännu ett nytt språk. 
    Exempelvis, om du i framtiden skulle behöva lära dig något nytt språk, blir det mycket lättare om du regan kan ännu ett språk, förutom svenska och engelska.

    Men, om studier i moderna språk tar alldeles-alldeles för mycket tid och energi och att du pga det ej hinner klara av dina övriga ämnen, i så fall tycker jag att det är befogat att överväga att hoppa av. Prata med din klasslärare/mentor, med lärare i det språket, som det handlar om och med SYV på din skola.

    Hälsningar
    D:

    Frågor och svar taggade med 'teori' (3 st.)

    • Anders

      Företags/entreprenörs-utbildning högskola?

      Hejsan! Jag går i tankarna på att studera vidare och jag behöver hjälp att ta beslut. När jag tänker tillbaka på gymnasiet fanns det i stort sett ett ämne som var tillfredsställande, och det var när vi hade UF-företag, att få gå från brainstorming till försäljning av färdig produkt. Och jag...

      Anna: : Hej Anders,högskoleutbildnignar är i grunden Teoretiska. De kan innehålla en del praktik, men de innehåller alltid mycket mer teori än praktik. Att läsa långa komplicerade... Läs hela svaret
    • Daniel

      Revisor med filosofie kandidat?

      Hej! Jag har tittat lite närmre på en utbildning inom bygg- och fastighetsekonomi vilket efter 3 år leder till en kandidatexamen inom filosofie. Min vision är att kunna bli auktoriserad revisor med stora kunskaper inom bygg och fastighetsaffärer. Då är min följande fråga: Vilka kurser behöver...

      Milla : : Det är Revidorsnämnd som beslutar i frågan om auktorisation. Länk till deras hemsida finns i yrkesbeskrivningen revisor>> eftersom det är Revidorsnämnd som bestämmer , är det bäst att fråga dem direkt.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga