1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Francwa,
    Förskollärarprogrammet är i Sverige en utbildning som ligger på Högskolenivå; därför måste man ha Grundläggande behörighet. Och utan godkänt betyg i gymnasiearbete och i matematik 1, bland annat, kan man inte få examensbevis.
    Jag antar att du idag har ett studiebevis.
    Studiebevis ger inte Grundläggande behörighet till högskolestudier.

    Vänd dig gärna till komvux i den kommunen där du är folkbokförd. Gör planering med SYV-en på komvux - mot examensbevis; du behöver, som sagt bl.a ha godkända betyg i matematik 1 och i gymnasiearbete. Det kan gå att ta in matematik 1a, som är en lite lättare kurs än matematik 1b, in i examensbevis. Prata om det med SYV på komvux i din kommun.

    Du får också gärna kika på yrken som på sätt och vis liknar Förskollärare, ex. på Lågstadielarare och lärarassistent.

    ang. konkurrens om plats på förskollärarprogrammet
    Det beror i mångt i vilken stad man vill läsa; ex. i Luleå kan man komma in med rätt så låga betyg, men man måste vara behörig (ha både grundläggande och särskild behörighet; särskild beh. till förskollärarutb. är godkända betyg i Naturkunskap 1b och Samhällskunskap 1b).

    Frågor och svar taggade med 'avslag' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga