Maja
    Hej!

    Jag tog studenten i år och har planerat att ta ett sabbatsår för att sedan plugga vidare till fastighetsmäklare.
    På Malmö Universitet kan man läsa Fastighetsförmedling i tre år som ger en "Kandidatexamen med huvudområde Fastighetsvetenskap - inriktning mot Fastighetsförmedling".

    På Halmstad Högskola kan jag läsa 120 hp fristående kurser för att sedan få ett "samlat kursbevis", men jag kan då registrera mig hos Fastighetsmäklarinspektionen då det enbart krävs 120 hp samt tio veckors praktik för att kunna registreras som fastighetsmäklare.

    Är något alternativ "bättre" än det andra? Malmö Universitet drar mig på det sättet att man får ut en examen, samtidigt drar Halmstad Högskola mig då jag "sparar" ett års plugg och har möjlighet att komma ut i arbetslivet ett år tidigare. Är den ena skolan mer eftertraktad än den andra? "Sticker" det i arbetsgivares ögon att du enbart har ett samlat kursbevis eller föredras det att ha en legitim examen?

    MVH

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Maja,

    jag tänker på 10veckors praktik - vad händer om det blir svårt att hitta en praktikplats? 

    3-årig utbildning ger mer kunskap men det är, å andra sidan, bra att komma ut i arbetslivet tidigare. 

    Jag tänker också på Bostadssituation. Har du möjlighet att få bostad under studietiden både i Malmö och i Halmstad - eller kan du pendla till båda orter? 
    Jag skulle kanske i första hand söka till det 3-åriga programmet, och i andra hand - till det andra alternativet. 

    Hälsningar
    Mikael

    Frågor och svar taggade med 'en kurs i taget' (1 st.)

    • Sheila

      Hur många ämnen brukar man läsa samtidigt på kommvux?

      Hej, det är så att jag tänkte ansöka om att läsa ett par ämnen som jag behöver läsa för att komma in på tandläkarlinjen senare och då jag läste samhälle/beteende linjen på gymnasiet så är det ett par stycken ämnen som jag då behöver läsa upp och dessa är matte 3b,matte 4,biologi 1, biologi 2,...

      Mikael: : Kurserna som du behöver få betyg i utgör 850 gymnasiala poäng. På heltid läser man 20 gymnasiepoäng per vecka. Om du läser på heltid, tar det 42,5 veckor,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga