Channon
    Hej, för ett år sen hade jag gått på komvux och läste svenska 2. Från början fick jag B i alla mina uppgifter och inlämningar men när det kom till slut provet så kunde jag inte gå pågrund av plan ändringar så det slutade med att jag fick ett F på hela kursen.

    Så mina planer idag är att studera klart och fortsätta på den målet jag hade innan. Så min fråga är, ska jag börja om hela svenska 2 eller går det att kontakta skolan o fråga om jag får göra slut provet direkt?.

    Channonj

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    hej!

    Svenska 2 är en 100 poängskurs, som på heltid läses på 5 veckor.
    Jag tror inte "skolan" där du läste kommer att erbjuda dig att kostnadsfritt göra slutprovet; detta pga de måste inte göra det och att anordna ett "slutprov" (prövning) kostar i lärartid och andra omkostnader (administrativa utgifter av olika slag) ca 1500 kr och det "lågt räknat", ofta mer.
    För att "skola" ska ta emot en studerande vill de få betalt för att kunna erbjuda antingen Undervisning (för undervisning är det Komvux som betalar) eller Prövning.
    Prövningsavgift är på 500kr för dig som privatperson, men egentligen kostar det mer att anordna prövningar.
    För dig är det fördelaktigt att få en utbildningsplats /då slipper du betala prövningsavgift + du får undervisning/handledning och kan lättare uppnå högre betyg/ - så jag skulle söka plats på kursen. Har man bra kunskaper, kan man klara kursen på distans eller på "flex" (flexibelt upplägg) snabbare än på fem veckor: 5 veckor är det vid "normal studietakt", dvs om man läser svenska 2 på heltid.
    ****

    Du får givetvis kontakta "skolan" men jag tror du får ett Nej och hänvisning att du antingen får söka plats på kursen via Komuvx
    eller
    att du bör söka var du kan anmäla dig till en Prövning.

    Vänligen

    Julia syv

    Frågor och svar taggade med 'teori' (3 st.)

    • Anders

      Företags/entreprenörs-utbildning högskola?

      Hejsan! Jag går i tankarna på att studera vidare och jag behöver hjälp att ta beslut. När jag tänker tillbaka på gymnasiet fanns det i stort sett ett ämne som var tillfredsställande, och det var när vi hade UF-företag, att få gå från brainstorming till försäljning av färdig produkt. Och jag...

      Anna: : Hej Anders,högskoleutbildnignar är i grunden Teoretiska. De kan innehålla en del praktik, men de innehåller alltid mycket mer teori än praktik. Att läsa långa komplicerade... Läs hela svaret
    • Daniel

      Revisor med filosofie kandidat?

      Hej! Jag har tittat lite närmre på en utbildning inom bygg- och fastighetsekonomi vilket efter 3 år leder till en kandidatexamen inom filosofie. Min vision är att kunna bli auktoriserad revisor med stora kunskaper inom bygg och fastighetsaffärer. Då är min följande fråga: Vilka kurser behöver...

      Milla : : Det är Revidorsnämnd som beslutar i frågan om auktorisation. Länk till deras hemsida finns i yrkesbeskrivningen revisor>> eftersom det är Revidorsnämnd som bestämmer , är det bäst att fråga dem direkt.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga