Leah
    Hej !
    Jag har funderat på att gå ib väldigt mycket men har några frågor jag hade hoppats få hjälp med

    - jag har aldrig varit en person som pluggar mycket , kommer jag klara ib då för alla säger att det är jätte mycket plugg.
    jag är inte heller helt säker på om jag vill studera utomlands efter gymnasiet , är det svårt att fortsätta studera i Sverige efter ib eller är det lika för alla oavsett vilken linje man har gått . Matte är inte min starka sida och jag undrar om ib matten är svårare än matten i tex samhälle ?

    Väldigt tacksam för svar
    • : Du har samma möjligheter att studera i Sverige som alla som läst nationella program. Om matte inte är din starka sida så kan du ju välja Math Studies (den lägsta nivån, annars finns det Math SL och Math HL) :)

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Leah!

    Jag antar att du vet att undervisning på IB är på engelska. Det är första svårigheten - för den som inte engelska som modersmål.

    Matte på IB kan man välja läsa på lägre nivå (SL = standard level) eller HL = high level. Men även SL är på nivån som man läser på Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap. Och HL är ännu högre.

    Om man behöver plugga mycket eller inte så mycket - beror på hur studiebegåvad man är, hur snabbt man tar till sig information och om man har goda grunder från grundskolan eller inte + hur bra kunskaper i engelska man har (der ät undervisningsspråket och om man inte förstår allt som sägs, är det givetvis svårare).

    Det är fullt möjligt att studera i Sverige efter att man har gått på IB. 

    Vänliga hälsningar

    Liselotte Syv

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'gymnasieskolan' (3 st.)

    • Elissa

      Behörighet för ämneslärare?

      Hej! Jag undrar om man som ämneslärare i gymnasiet är också behörig till att undervisa i årskurs 7-9? Alltså, om jag läser ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan, kan jag då senare även undervisa för årskurs 7-9 och vara behörig till det även om jag inte har läst...

      Mikael: : Ja, det stämmer. Gymnasielärare är behörig att undervisa i samma ämnen över i åk7-9 på grundskolan.
    • C

      Sommarskola eller börja om?

      Hej, Jag går andra året på gymnasiet linje samhälle beteende och byte skola mitt i året. Jag har betyg i allt förutom matte 2B och svenska. Elevhälsan tänker på att jag ska börja om andra året för att jag har problem med de ämnen. Nu tänkte jag på om det skulle fungera om jag går...

      Anna: : Hej, att få gå om ett år på gymnasiet är en stor förmån. Om du får erbjudande om det, råder jag att tacka ja!
    • Julia

      Ämneslärare mot gymnasieskolan - jobba på högstadiet?

      Hej! Jag ska söka till "ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan", med ämnena matematik och kemi. Men kommer jag då när jag är färdigutbildad att kunna jobba mot åk 7-9 om jag skulle vilja? Hälsningar, Julia

      Daniel: : Hej Julia! En behörig gymnasieIärare är samtiigt behörig att undervisa i samma ämnen på högstadiet, så svar på din fråga är JA! Du ska kunna undervisa i samma ämnen även på grundskoIan. Ha det bäst! DanieI SYV

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga