Sandra

    Hej igen! Denna gång frågar jag åt min kompis, hon har fulländad gymnasieexamen och vill läsa en profilkurs / nån kurs på folkhögskola. Hon tror att man hamnar i BII i urvalsgrupp när man söker till universitet i framtiden. Men visst är det bara när man läst Allmän kurs och kompletterar sin gymnasieexamen som man hamnar i den gruppen? Hon kan alltså läsa en kurs om vadsomhelst ca 1 år på folkhögskola och ha samma förutsättningar som BI och HP grupperna när hon söker till universitetet?. Just nu ville hon läsa nån kul kurs innan sitt kandidatexamen.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Sandra,
    du har rätt. Man kan inte genom eftergymnasiala studier försämra sina möjligheter att komma in på en högskoleutbildning: antingen förbättrar man möjligheterna eller så blir de opåverkade.

    Vänligen
    Julia syv

    Frågor och svar taggade med 'svenska kurser' (2 st.)

    • Daniel

      Vad är den svenska motsvarigheten av A-level kemi/matte och Calculus?

      Jag har kollat runt i olika kemiutbildningar på högskolenivå och har sett att det skrivs mycket kring A-level matte/kemi osv då kemi tydligen är en svår kurs, men vilka svenska kurser motsvarar detta? Jag är inte direkt säker på heller om det är något man läser i gymnasiet. Betyder A-level att...

      Peter: : Hej Daniel, A Level  betyder "Advanced Level" och är ett Brittiskt system som ej används i Sverige. A-level is a subject-based qualification conferred as part of the... Läs hela svaret
    • Anna

      Vad motsvarar de olika IB ämnena i det svenska skolsystemet?

      Hej! Har lite svårt att bestämma vilka IB ämnen som jag bör välja. Vad motsvarar de olika IB ämnena (inklusive HL /SL nivåer) i det svenska skolsystemet? Ämnen jag undrar om: Engelska SL / HL Swedish SL / HL Math SL/ HL Biology SL?

      Liselotte: : Hej Anna, Engelska SL/HL motsvarar Engelska 7 men om det är Eng SL man läste då måste även Engelska vara undervisningsspråk på IB (det finns IB skolor som har andra undervisningsspråk, t.ex spanska).  

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga