Jesper
    Hej, jag pluggade ekonomiprogrammet i gymnasiet och har en snabb fråga angående ansökning till ett program i universitetet. I detta program (kandidatprogram i speldesign) är behörigheten: "Grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c eller Matematik B (områdesbehörighet A8/8)". Min fråga är då: har jag behörighet om jag tagit studenten och läste Matematik 2b? Eller måste jag också ha läst alla kurser inom områdesbehörighet A8/8?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Jesper;
    "Grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c eller Matematik B (områdesbehörighet A8/8)" är kraven till den högskoleutbildning du vill söka till.
    Om du fick EXAMENSBEVIS från ekonomiprogrammet på gymnasiet - då har du grundläggande behörighet;
    För särskild behörighet måste du ha Godkänt betyg i matematik 2a eller 2b eller 2c. På ekonomiprogrammet läses det matematik 2b; och du har GODKÄNT BETYG i matte 2b, då har du särskild behörighet.

    Mvh

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'hur lång tid läsa på komvux' (2 st.)

    • Liek08

      Hur lång tid tar det att läsa högskoleförberedande?

      Hej, hur lång tid tar det att läsa högskoleförberedande svenska 2 och 3, engelska 6 och Ma 2a på Komvux?

      Milla : : Hej,de kurserna som du nämner i din fråga "går på" 100 gymnasiala poäng per kurs. Det är alltså fyra stycken 100poängskurser. De läses på heltid (40 timmar per vecka) på sammanlagt 20 veckor (alltså på en termin).
    • Oscar

      läsa upp efter gymnasiet?

      Om jag vill söka till en högskola där det krävs att jag har läst t.ex. Matematik C och det ingår inte under min gymnasietid, kan man då läsa matte C efter gymnasiet och sedan söka till den högskolan? Och hur lång tid skulle det ta att läsa t.ex. Matte C iså fall?

      Julia: : Hej Oscar! Matte C är en "gammal" kurs som fanns innan gymnasiereformen 2011. Man kan fortfarande idag läsa den på Komvux men den är på utgående och du bör i så fall läsa en motsvarande kurs Matematik 3b eller Matematik 3c. Alla... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga