Tobias
    Har man lika stor chans att komma in på ett program med låga betyg som med höga betyg när man söker in med högskoleprovet? Ex. Ett program har antagningspoäng; HP: 1.50 & Betyg: 21.40.
    Har jag större chans att komma in på programmet om jag har HP: 1.50 och meritvärde: 17.50 än om jag har HP: 1.50 och Meritvärde: 12.50?

    1 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Hej Tobias,

    vanIigtvis är det helt separat - Betyg och högskoIeprovet, det är som två Olika dörrar som leder till samma rum, och du klonar dig och ställer dig i kö till båda ingångar samtidigt - ingång "betyg" och ingång "högskoleprovet".

    Men ibland uppstår det en situation när flera sökande med exakt samma meritvärde på betyg /eller med exakt samma resultat på högskoleprovet/ konkurrerar om en sista plats - och i så fall gör man urval på det sättet att man kikar på vad personen har på "den andra meriten", ... men det är bara ibland det kan bli aktuellt. Oftast är det helt separat.

    Ang. chans att komma in, så ska man sträva efter att ha så högt meritvärde man kan få och även göra högskoleprovet så många ggr man hinner. Under alla förutsättningar, är det viktigast att bli Behörig. Som obehörig kan man inte antas till en högskoleutbildning.

    Bästa hälsningar

    Peter SYV

    Frågor och svar taggade med 'pedagogiskt ledarskap' (1 st.)

    • Wanda

      Skillnad - "ledarskap och organisation" och "pedagogiskt ledarskap"?

      Hej! Jag går mitt första år på ekonomiprogrammet och vi håller just nu på att välja kurser till det individuella valet. Jag har bland annat funderat på om jag ska välja pedagogiskt ledarskap och har nu tittat runt lite och försökt jämföra den kursen med ledarskap och organisation (som är en del...

      Mikael: : Hej! Du har rätt i det att kurserna har liknande innehåll och du kanske kan välja en annan kurs, t.ex. Engelska 7 som ger 1.0 meritpoäng vid ansökan till högskola i Sverige och dessutom är det alltid bra att kunna mer engelska. Med vänlig hälsning, Mikael

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga