1 Svar

    Daniel SYV

    Hej,
    antagningen till de svenska högskoleutbildningar ser ut så här att alla Behöriga sökande konkurrerar om plats.
    Du kan konkurrera i en eller flera betygsgrupper och/eller i HP-urvalsgruppen. för att konkurrera i HP-urvalet måste man ha ett giltigt resultat från högskoleprovet.
    Behörig måste man, i vilket fall, bli - eftersom obehöriga får svar OBEHÖRIG och deltar inte i konkurrensen.
    Det finns ej "komvux"kvot, utan du menar kanske BII, kompletteringsurvalsgruppen. Komplettera kan man på komvux, på folkhögskolorna, på högskolans basår eller självstudier/prövningar. Oavsett var man kompletterar, så är det en Komplettering och då prövas man Med komplettering - i BII, kompletteringsgruppen.
    HP-urval
    alla behöriga sökande som även har ett giltigt resultat från högskoleprovet, prövas även i HP-urvalet; de kan samtidigt pvövar i ännu en eller flera andra urvalsgrupper.

    hänvisning/lästips - Antagning.se
    Hälsningar
    D:

    Frågor och svar taggade med 'GED' (2 st.)

    • Adam

      Göra GED prov i Sverige?

      Hej FrågaSYV! Jag skulle vilja göra ett GED prov eftersom jag skulle vilja ansöka till ett internationellt college i Thailand - utan någon gymnasieexamen. I det fallet krävs ett GED diplom. Och nu till frågan, finns det något GED prov centrum i Sverige? Jag har hört ord om att det finns i...

      Milla : : Hej Adam;via Test Center Seach på ged.com hittade jag nu i Sverige endast ett ställe (i Stockholm) där man kan gör GED-test (detta, alltså, enligt info på ged.com ,... Fråga SYV kan inte ta... Läs hela svaret
    • Sara

      Gills GED i Sverige?

      Hej, jag har oavslutade gymnasiebetyg i Sverige men ett GED från USA. Gills det här i Sverige eller måste jag fortfarande läsa klart gymnasiet nu?

      Anna: : Hej Sara, var god Iäs på Antagning.se>> Bland annat står det på sidan (länk ovan):Please note: The GED examination does not fulfil the English language entry requirements, as it is only equivalent to the Swedish course English 5.  

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga