Nara
    Hej! Jag vill gärna bli civil utredare, men när jag frågade min SYV så hade hon ingen koll på vad det är, jag frågade även polisen under en mässa och polisen hade ingen aning heller..Är det ett vanligt yrke och vad krävs för att bli det?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Shakita,

    kika gärna på framtid.se/yrke/civil-utredare och det är "någon gång ibland" som de tjänster utannonseras. Just idag, den 6 december 2018, finns det på Arbetsförmedlingens hemsida 2 annonser om att civil utredare sökes (alltså, endast 2 tjänster i hela Sverige). 
    "Akademisk utbildning och erfarenhet av utredningsarbete" önskas att man har; "juridisk utbildning och erfarenhet" är startk meriterande. Alltså, om man är utbildad jurist, är det ett stort Plus.
    Du får gärna "googla" på "civil utredare" och får då upp de aktuella jobb/platsannonser; se i dem vad som arbetsgivare önskar att man har för kvalifikationer och utgå ifrån det.

    Dock finns det inga garantier på att tjänster som civil utredare blir så många att det skulle finnas en rimlig chans att få jobb.

    Vänligen

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'PTP' (2 st.)

    • Hanna

      Jobba direkt efter Psykologexamen?

      Hej! Jag funderar på att börja studera på psykologprogrammet i Sverige. Jag studerar just nu på programmet utomlands, har svensk gymnasieexamen. Min fråga är om man får sin titel direkt i Sverige och kan börja jobba så fort man tagit examen?

      Anna: : Hej Hanna,Se info i presentationen PTP-psykolog. Där kan du se att minst 1års tjänstgöring efter psykolog-examen och innan man kan få legitimation beviljad av soc.styrelsen krävs.
    • Elin

      Vad är skillnaden på ett kandidatprogram och ett vanligt?

      Hej! Jag går just nu i trean på gymnasiet och håller på och kollar på olika högskoleutbildningar. Jag skulle vilja plugga psykologi och undrar vad ett kandidatprogram är? Den är ju kortare än ett vanligt psykologprogram och undrar om man i såfall inte blir utbildad psykolog efter de tre åren?...

      Milla : : Hej Elin, Psykolog i Sverige är ett av de så kallade legitimationsyrken, så om man vill bli legitimerad psykolog är det strikt reglerat hur man kan bli det: man måste... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga