1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Alla behöriga sökande deltar i Konkurrensen om utbildningsplats .  Man kan konkurrera i en eller i flera urvalsgrupper. De som har högre betyg eller högre resultat på högskoleprovet - tas in så länge platserna räcker. 
    Att bedömas som BEHÖRIG betyder att man får delta i konkurrensen.
    Jämför: vad gäller idrotts-tävlingar: alla som uppnår visst resultat får delta i uttagnings-tävlingar men sedan är det endast några få som blir utvalda till Final. Att man deltog i uttagnings-tävlingen beror ju inte att man per automatik kommer till Final; det är bara de med bästa resultat som kommer till final.
    På samma sätt - de med bästa/högsta resultat (betygen eller resultat på högskoleprovet) som kommer in på en utbildning. Alla behöriga som ej hade tillräckligt höga meriter för att få utbildningsplats, brukar ställas i RESERV (de kan få möjlighet att komma in i fall de som kom in ej vill ha sina platser, och lämnar Återbud).

    Frågor och svar taggade med 'gcse' (2 st.)

    • NatalieJS

      Hur översätts GCSE betyg från England?

      Hej! Om man har GCSE betyg från England, hur översätts de? Kan man endast komplettera med t.ex. svenska och samhällskunskap om man läst resterande kurser för grundläggande behörighet i England på GCSE nivå? Målet är högskola i Sverige. Tack på förhand!

      Milla : : Hej,om en person vill söka till högskola-universitet i Sverige med utländsk gymnasieutbildning då behöver hen ansöka om Bedömning hos UHR, se gärna information... Läs hela svaret
    • Klara

      Hur omräknas GCSE och A Level betyg i Sverige?

      Jag läser de brittiska A levels just nu eftersom jag bor utomlands, men jag vill söka in till högskola i Sverige till hösten. Jag har inte lyckats hitta någon information om hur de Brittiska A Levels och GCSE betyg omvärderas i Sverige.

      Anna: : Hej Louise, om man söker till högskola/universitet i Sverige - då går man via www.antagning.se - det är en sida där man gör ansökan och där info finns om vad som... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga