Omar

    Hej jag går i el och energi programmet i första året. Jag komme rinte kunna bli behörig till höskolan men jag tänkte lästa några kurser i komvux i framtiden. Jag vill läsa programvaruteknik i framtiden men den har också kunskaper och dessa ämnen behöver för att bli behörig till höskolan och utbildmingen. matte 1b,1c,3b och 3c och svenska 3 hur lång tid tar att läsra de kurserna i komvux på heltid?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej, Omar,
    om du på gymnasiet läser matte 1a, men sedan vill få godkänt betyg i matte 3, så behöver du på komvux läsa matte 2 och sedan 3. Det är två stycken 100poängs kurser.
    Och Svenska 3 är också en 100poängs kurs.
    Varje 100poängs kurs läser man på komvux på heltid i fem veckor.
    Så, om du behöver läsa 3 stycken 100poängskurser, så kan du läsa dem på 15 veckor (fem veckor per kurs), om du läser på heltid.

    Heltidsstudier = 20 gymnasiepoäng per vecka.

    Vänligen
    L.

    Liselotte
    • Omar : Alla ämnen som jag ahr sagt och plus matte 3 hur lång tid tar det att läsa alla då?
    • Omar : plus matte 1b och 1c och matte 2
    • Omar : Om ex. det är matte 3 på hundra poäng så ingår också matte 3b och 3c med
    • Liselotte : I matte läser man en kurs på varje nivå, alltså matte 1a ELLER 1b ELLER 1c och sedan går vidare till Matematik 2, dä man läser 2a ELLER 2b ELLER 2c; och på nivå 3 läser man 3b ELLER 3c.
    • Omar : Vilket matte behövs det för att man ska bli behörig till högskolan
    • Julia : Till "högskolan" allmänt räcker det med matte 1 (1a, 1b eller 1c - godkänt betyg); detta räcker för att få grundläggande behörighet till högskolestudier, inom matematik, i Sverige. ... Men det finns många högskoleutb. som kräver mer matte för Särskild behörighet, t.ex för behörighet till civilingenjörs- eller läkarprogrammen krävs det matematik 4; till fastighetsmäklar- och ekonomiprogrammen krävs matte 3; till psykolog-, arbetsterapeut- och sjuksköterska - matte 2.
    • Omar : Hur många kurser kan man läsa i komvux samtidigt
    • Julia : Brukar vara fyra kurser per termin, om kurserna är normalt-stora, á 100p. Man läser i så fall de fyra kurserna på 20 veckor samtidigt; det blir 400 p. på 20 veckor - alltså heltid. Men man kan läsa 2 kurser under en termin, på halvtid, alltså... eller läsa på distans en kurs åt gången, på fem veckor per kurs.
    Läs alla kommentarer

    Frågor och svar taggade med 'vilkenlinje' (3 st.)

    • Hanna

      Vilken linje ska jag välja om jag vill bli sjukgymnast/fysioterapeut?

      Hej! Håller på att fundera på vad jag vill jobba som i framtiden och är sugen på att bli sjukgymnast/fysioterapeut, vilken linje ska kag välja och/eller vilka kurser ska jag lägga till för att kunna läsa vidare till sjukgymnast/fysioterapeut?

      Anna: : Hej Hanna, särskild behörighet till Fysioterapeutprogrammet är godkända betyg i gymnasiala kurser Idrott och hälsa 1, Matematik 2 (a, b eller c), Naturkunskap 2,... Läs hela svaret
    • Karolina

      Bildesigner linje?

      Hej! Jag skulle mer en allt vilja bli bildesigner. Men tycker det är oklart om vilken linje jag då borde gå... vad borde jag läsa? fordon eller vad? tack för svar :)))

      Julia: : Hej Karolina! Det finns olika vägar att gå till ditt mål - att bli Bildesigner: via Fordon- och transportprogrammet eller via Teknikprogrammet och kanske också via Estetiska programmet. Om du vill bli ingenjör... Läs hela svaret
    • Emilia

      Ska jag välja ekonomi-juridik eller samhälle ?

      Jag vill bli advokat (jurist) i framtiden. Just nu ska jag välja gymnasie men jag vet inte om jag ska gå på ekonomi med inriktning juridik eller ska jag gå på samhälleslinjen? Vilken linje tycker du jag borde välja? Jag tänkte gå i Lund, och jag föredrar SO ämnena istället för NO ämnena. Tack...

      Lena: : Hejsan, det går alldeles utmärkt att gå båda programmen eftersom båda ger behörighet till Juristprogram på högskolan. Välj det program som du tycker stämmer överens med dina intressen och som innehåller kurser... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga