Lisa
    Jag undrar hur arbetsmarknaden för de som studerar sociologiutbildningar kommer se ut om 5-10 år i hela Sverige och mer exakt i Norrbotten?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Lisa,

    Arbetsförmedlingen gör inte prognos för arbetsmarknaden för sociologer, tyvärr.

    Sociologer kan profilera dig inom flera olika områden, bland annat inom arbetsmarknad, organisation, hälsa eller familjerelaterade frågor

     och kan arbeta exempelvis med personalfrågor och samhällsanalytiska frågor eller som utredare>> eller organisationsutvecklare/organisationskonsult.

    Vill man som utbildad sociolog stanna inom universitetsvärlden kan man satsa på att undervisa (bli högskolelärare>>) och/eller forska (bli forskare>>).

    Det är väligt Olika yrken man kan "bli" med grundutbildning i sociologi. Man kan även få jobb som utredare på en myndighet, t.ex på FK.

    ViII man undervisa i SocioIogi på gymnasiet, bIir man, som utbiIdad SocioIog, - gymnasieIärare.

    SACO räknar SocioIoger tiII SamhäIIsvetare>> och som samhäIIsvetare blir det svårt att få jobb, säger prognosen. Men även om det blir mycket svårt att få jobb, kommer ändå några att få jobb, och varför i så fall inte du?

    Om du känner att Sociologutb.är rätt för dig, tycker jag du ska satsa på den. Du kanske blir forskare i sociologi eller kommer undervisa i sociologi på gymnasiet och/eller på högskolan.

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'fördomsfull' (1 st.)

    • Frida

      Nationalkaraktär och kultur, stereotypa fördomsfulla?

      Har en fråga om nationalkaraktärer och kulturer som jag undrat över ett längre tag och undrar om ni kan hjälpa mig? Vet ni hur nationalkaraktärer och kulturer framstår som stereotypa och fördomsfulla? Stämmer genareliseringarna som man har? Tack på förhand

      Mikael: : Hej Frida! Vi på Fråga SYV kan tyvärr inte hjälpa dig med just den frågan för att vi är Studie- & yrkesvägledare och kan enbart svara på frågor som har med yrkes- eller studievägledning att göra. Hälsningar Mikael SYV

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga