Miriam

    Hej, Jag har läst alumnstudier för medie och kommunikationsvetenskap på Stockholms universitet där endast 67% av studenter fått jobb. När jag läser arbetsannonser efterfrågar många arbetsgivare universitetsutbildning, (inom kommunikation eller kommunikation och marknadsföring, eller både och), men även praktiska kunskaper. Jag funderar på hur man ska knyta ihop säcken? Kan man exempelvis läsa kortare YH kurser, eller finns det något bättre sätt? Jag vill kunna jobba både i Sverige och internationellt (Dubai) helst inom fashion promotion, communication, and digital media. Jag har gått igenom kursinnehållet i såväl masterkurser som kandidatprogram, och yrkeshögskola och varit i kontakt med olika lärosäten, och läst på arbetsförmedlingen och Saco. Utomlands verkar det i alla fall som att man behöver en kandidat eller masterexamen och även praktiska kunskaper i verktyg och program, samt flera års erfarenhet. —>Det går nog inte att göra mer research än vad jag har gjort, men jag behöver vägledning i hur jag ska knyta ihop säcken, för att få jobb? Har med mig 90 hp sedan tidigare i orelevanta studier.

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej!
    Det du skriver i din fråga visar på att du har gjort en omfattande research för att utforska olika utbildnings- och karriärmöjligheter inom medie- och kommunikationsbranschen. Att ha praktiska kunskaper är definitivt viktigt för att komplettera din teoretiska utbildning och göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Nedan skriver jag några förslag på hur du kan försöka "knyta ihop säcken" och öka dina chanser att få jobb inom fashion promotion, communication & digital media:

    Praktiska kurser och workshops: Kortare YH-kurser, utbildningar hos privata skolor eller praktiska kurser inom specifika områden inom kommunikation och marknadsföring kan vara ett bra sätt att förvärva konkreta färdigheter och skaffa sig (eller "vässa") de verktyg som arbetsgivare efterfrågar. Det kan vara kurser inom digital marknadsföring, content creation, sociala medier, grafisk design eller användning av specifika program och verktyg.

    Praktik och arbetslivserfarenhet: Att göra praktik eller skaffa arbetslivserfarenhet inom branschen är en av de bästa sätten att få praktiska kunskaper och bygga upp sitt nätverk. Försök att hitta praktikplatser eller deltidsjobb/extrajobb eller sommarjobb inom fashion, kommunikation eller marknadsföring där du kan tillämpa dina teoretiska kunskaper i praktiken.

    Bygg upp ett "portfolio": Genom att genomföra egna projekt inom fashion promotion, communication och digital media kan du visa upp dina färdigheter och kreativitet för potentiella arbetsgivare. Bygg upp ett portfolio med exempel på ditt arbete, såsom kampanjer, sociala medieinlägg, grafisk design eller andra projekt som visar din kompetens och erfarenhet.

    Fortbildning och specialisering: Överväg att fortsätta din utbildning genom att ta specifika kurser, certifieringar eller masterprogram inom områden som är relevanta för dina karriärmål. Det kan vara inom digital marknadsföring, modekommunikation eller inom "liknande" områden där du vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter.

    Nätverkande: Delta i branschevenemang, t.ex i branschmässor för att träffa professionella inom branschen och bygga upp ditt nätverk. Nätverkande kan öppna dörrar till jobbmöjligheter och ge dig insikt i branschens trender och behov.

    Genom att kombinera din teoretiska utbildning med praktiska erfarenheter, projektarbete och nätverkande kan du öka dina chanser att få jobb inom fashion promotion, communication, and digital media både i Sverige och internationellt.
    Lycka till med din fortsatta karriärsresa!

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'sjukanmäld' (3 st.)

    • Elev

      Inte kommer på provet?

      Hej! Vad händer om en elev inte kommer på kompletteringen den är erbjuden och inte frånvaro anmäler sig? Får personen en till chans att göra provet?

      Julia: : Hej Hanna!Det som är reglerat: om en gymnasieelev fick F i en kurs, har hen rätt att göra prövning i den kursen innan hen går ut gymnasiet. Annat som t.ex hur många ggr man får lov att komplettera... Läs hela svaret
    • Alejandro

      Läkareintyg från gymnasiet?

      Hej! Jag går tredje året i gymnasiet och det har gått riktigt segt för mig januari månad. Jag har sjukanmält mig mycket och fått hög sen ankomst Min rapport ser ut så här från vecka 2-5 Totalt närvaro: 32.7timmar (49.4%) Totalt anmäld frånvaro: 28timmar (42.4%) Total sen ankomst:...

      Liselotte: : Hej,närvarofrågor regleras i Skollagen, kapitel 15, 16-17§§, men det står inte "konkret" i procent eller i timmar - utan det är ytterst rektorn som är ansvarig för att utreda "upprepad... Läs hela svaret
    • Filip

      Borta från ett nationellt prov?

      Hej SYV. Jag är i ett riktigt krisläge och jag ångrar mig över det jag har gjort. Vi skulle ha ett nationellt prov idag tidigt på morgonen och jag förberedde mig dagen innan genom att plugga och lägga mig tidigt. Trots det sovde jag bara 4 timmar och däckade princip hela morgonen. Svalde två...

      Anna: : Hej Filip, man kan inte och bör inte skriva prov med 40-graders feber. Den saken är klar. Jag tror er lärare överdrev "en smula". Ingen kan förbjuda att bli sjuk. Ingen vill bli sjuk, men ibland blir... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga