Veronica
    Jag får bra omdöme på mina arbeten men har endast ett B utav 6 kurser. Resten är G i bedömning U, G och VG. Hur viktigt är det med höga betyg för att få jobb? Läser till beteendevetare så jag har svårt att tro att arbetsgivaren kräver höga betyg i snitt.

    Jag har läst studieteknik på universitet och har aldrig fått F eller Fx på inlämningsuppgifter förutom på en salstenta som kom olägligt i mitt liv. Just nu känns det motigt när omdömena är bra men det där lilla extra för att få VG saknas.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Veronica,
    vår erfarenhet är att det i princip inte spelar någon roll om man får G eller VG på högskolekurser, när man sedan söker jobb.
    Arbetsgivare brukar fästa viken vid andra meriter, som språkkunskaper, personliga egenskaper, tidigare arbetslivserfarenhet och många ggr handlar det om ren tur /att dyka upp på rätt plats vid rätt tidpunkt/.

    Om du gör ditt bästa i varje kurs du läser, så tycker jag du ej ska behöva oroa dig i fall du inte får VG på de kurser i vilka det, i princip, är möjigt att få VG.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'PTP' (2 st.)

    • Hanna

      Jobba direkt efter Psykologexamen?

      Hej! Jag funderar på att börja studera på psykologprogrammet i Sverige. Jag studerar just nu på programmet utomlands, har svensk gymnasieexamen. Min fråga är om man får sin titel direkt i Sverige och kan börja jobba så fort man tagit examen?

      Anna: : Hej Hanna,Se info i presentationen PTP-psykolog. Där kan du se att minst 1års tjänstgöring efter psykolog-examen och innan man kan få legitimation beviljad av soc.styrelsen krävs.
    • Elin

      Vad är skillnaden på ett kandidatprogram och ett vanligt?

      Hej! Jag går just nu i trean på gymnasiet och håller på och kollar på olika högskoleutbildningar. Jag skulle vilja plugga psykologi och undrar vad ett kandidatprogram är? Den är ju kortare än ett vanligt psykologprogram och undrar om man i såfall inte blir utbildad psykolog efter de tre åren?...

      Milla : : Hej Elin, Psykolog i Sverige är ett av de så kallade legitimationsyrken, så om man vill bli legitimerad psykolog är det strikt reglerat hur man kan bli det: man måste... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga