Hanna
    Hej! Jag går sista året i gymnasiet och vill helst börja plugga direkt. Jag har sökt runt lite på olika utbildningar och fastnat för kriminologprogrammet. Jag vill dock kunna ha möjligheten till att kunna jobba som kriminolog utomlands och undrar om man kan läsa internationell kriminologi eller om det vanliga kriminologprogrammet redan har den behörigheten. Om inte, kan man jobba internationellt om man läser ett masterprogram i kriminologi efter att ha tagit kandidatexamen?

    Dessutom undrar jag om polisutbildningen gör någon nytta till detta, även om man helst vill jobba utomlands?

    Tack!

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Hanna,

    jag hittade >> på högskolornas gemensam hemsida www.studera.nu några kurser och 2 masterprogram i kriminologi med Undervisningsspråk Engelska. Du får gärna vända dig till studievägledare på de utbildningar och även på andra utbildningar som har ngt. med "kriminologi" att göra - och fråga om de har ngt. att säga som svar på din fråga.

    Det dröjer några år tills det för din del blir aktuellt att jobba med kriminologiska frågor i Sverige eller utomlands. Reglerna och förhållandena kan ändras. Ex. nu ska Storbrittanien dra sig ur EU; andra länder anssluter sig till EU. Det sker ständiga förändringar i vilka samarbeten som införs och vad som händer, för övrigt.

    Vill man bo och jobba /permanent/ utomlands, rekommenderar vi att fundera över att även gå sin eftergymnasiala utbildning utomlands; därför att det är många ggr mycket lättare att få jobb i samma länd där man går sin utbildning.

    Men om du vill ha din "bas" i Sverige och åka på uppdrag utomlands; eller samarbeta med personer som inom kriminologi jobbar utomlands, men att du jobbar från Sverige - då kan det gå att genom svensk utbildning i kriminologi uppnå det. Men utbildningsutbud förändras. Vilka masterprogram kommer att erbjudas om 3 år, vet vi inte idag.
    Sedan kan även andra saker spela roll, ex. om du kan flera olika främmnade språk; och mycket annat som också kan spela roll.
    Är du intresserad av kriminologi - sök både till flera olika kandidatprogram i kriminologi och även till polisutbildningen; sedan om du blir antagen till båda - kan du välja sen.
    Poliser samarbetar också interantionellt men vilka samarbeten som finns vid varje given tidpunkt och vem som får delta - varierar. Även "tur" - att man finns på rätt plats vid rätt tidpunkt, spelar roll.

    Du får gärna höra av dig till polisen och till kriminologiutbildningar och ställa din fråga. Hör sedan av dig och berätta vad du får för svar.

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'värdering av utländs utbildning' (3 st.)

    • Mila000

      Socionomutbildning utomands?

      Hejsan! Jag funderar på att studera en socionomutbildning i Australian men har börjat bli osäker på om den utbildningen kommer att fugera här i Sverige. Jag vet att socionom inte är ett reglerat yrke, men blev fundersam på om jag kommer kunna jobba som socionom efter utbildningstudier eller om...

      Milla : : Hej, inom det svenska socionomprogrammet lär man sig mycket om Socialtjänstlagen (den svenska lagen, alltså) och den kunskap anser arbetsgivare en svensk socionom ska ha. I socionomprogrammet ingår... Läs hela svaret
    • Förälder

      Jag är färdig med svenska 3 ?

      Hej! Om jag har pluggat svenska 3 och är klar med den och vill plugga vidare till samhällsvetare, vad behöver jag göra då? Jag har läst juridik i mitt hemland och vill jag i Sverige med samhällsfrågor?

      Daniel: : Hej Sotica, har du fått godkänt betyg i svenska 3? I så fall har du, vad gäller Svenska, behörighet till högskola i Sverige. Hur är det med Engelska? Du måste ha godkänt betyg i... Läs hela svaret
    • Pershia

      Hur en utländsk jurist kan fortsätta här?

      En person som har läst klar juristutbildningen i annat land och han har sckickat till UHR för validering. Han vill fortsätta här till advokat eller komplettera jurist utbildningen anpassad med Svenska regler. Vilken väg är lättare och fortare?

      Anna: : Hej Pershia, lagar skiljer sig ganska mycket i olika länder, därför måste man i princip läsa om hela juristutbildningen, om man vill jobba i ett "nytt land". UHR får göra sin... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga